28. Juna 2022.

Mogući protesti u Rekavicama, još jedna MZ u problemu zbog vode

Big Portal

Naime, zbog izgradnje bazena u Donjim Kolima, mještani ovog sela u ovim teškim vrelim danima nemaju vode već 25 dana.

Nenad Grbić, predsjednik MZ Rekavica I, ističe da je kontaktirao nadležne organe te da oni ističu kako se pravi bazen u Donjim Kolima, kao i da neće imati vodu dok se radovi ne završe.

“Noću se pusti voda na sat vremena, a za to vrijeme zatvori se drugi krak. Za tako kratak period snabdijevanja vodom mještani ne mogu napojiti stoku, niti zaliti bašte, te je u planu da mještani naprave proteste”, rekao je Grbić za “Nezavisne novine”.

On takođe navodi da ovaj problem traje već 25 dana i da cijelo selo ispašta, a stižu i veće vrućine.

Kako navode mještani, od popravka vodovodne mreže 2019. godine nisu imali problema s vodom, ali sada se oni ponovo javljaju.

Naime, iako su Rekavica I i Rekavica II u neposrednoj blizini, mještani Rekavice II nemaju problem sa vodosnabdijevanjem.

Kako je za “Nezavisne novine” kazala Željka Blagojević, predsjednica MZ Rekavica II, vodosnabdijevanje u ovom dijelu je uredno.

Podsjećamo, mještani Donjih Kola već duži period vode bitku s nedostatkom vode i već nekoliko puta su organizovali proteste, a od nadležnih su dobili obećanje o skorijem rješavanju njihovog problema.

Do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” odgovor od nadležnih iz Gradske uprave nismo dobili.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare