Modrićev banjalučki menadžer u Milanu pregovara s Bobanom - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Modrićev banjalučki menadžer u Milanu pregovara s Bobanom

VLADO LEMIĆ, menadžer iz Banje Luke koji je prodao Luku Modrića u Real, nalazi se u Milanu, istim povodom kao i prošlog ljeta: da sredi posljednji veliki transfer Modrićeve karijere i to u milanskog velikana. Samo što je prošle godine neuspješno pokušavao prodati ga u Inter, a sada ga želi plasirati u…

VLADO LEMIĆ, menadžer iz Banje Luke koji je prodao Luku Modrića u Real, nalazi se u Milanu, istim povodom kao i prošlog ljeta: da sredi posljednji veliki transfer Modrićeve karijere i to u milanskog velikana.

Samo što je prošle godine neuspješno pokušavao prodati ga u Inter, a sada ga želi plasirati u Milan. 

Sky sinoć kasno ekskluzivno javlja da je Lemić proveo dan u Casa Milan, sjedištu Rossonera, na pregovorima oko prelaska Luke Modrića u taj klub. U tekstu se ističe da Lemić i Modrić imaju sjajne odnose sa Zvonimirom Bobanom, ključnim operativcem novog Milana. 

Napominje se da bi inače bilo teško uzeti Zlatnu loptu od Reala. Ali i da su Florentino Perez i Zinedine Zidane ovog ljeta pokrenuli nužni i potpuni redizajn ekipe, u sklopu kojeg traje veliki shopping (Real je već kupio pet novih igrača) i ništa manja rasprodaja igrača kako bi se namaknula sredstva za nova pojačanja.

https://www.instagram.com/p/BygKksziRUG/

Real bi Modrićevom prodajom znatno uštedio na ime njegove plate. U preostale dvije godine naime bi mu s bonusima morao isplatiti oko 12,5 miliona evra. Milan dakako nema tolike pare za njegov ugovor i Modrić bi se prelaskom tamo morao odreći velikog dijela plate koju ima u Realu. 

Milan je naime sklopio pakt s UEFA-om u sklopu kojeg mu je produžen rok za vraćanje u gabarite finansijskog fair playa, ali zauzvrat u novoj sezoni neće igrati Evropa ligu.

Zato Maldini i Boban, glavni likovi novog Milana, predstojeću 2019./2020. vide kao tranzicijsku sezonu, tokom koje će graditi i uigravati ekipu koja će postepeno postati konkurentna za povratak na talijanski vrh, a samim tim i u Ligu prvaka.

https://www.instagram.com/p/ButYwumngL7/

Modrić bi bio idealan vođa novog Milana, upravo po Bobanovom ukusu. Jer on je odmah po dolasku u Milan naglasio da će se posebno angažovati na dovođenju igrača koji mu najviše treba – playmakera svjetske klase s harizmom pobjednika.

Kapetan Hrvatske i kreator igre Reala svakako odgovara tom opisu. Ali mora se naglasiti da Modrić za manje od dva mjeseca navršava 34 godine, a prošla sezona bila mu je jedna u najgorih u karijeri, pa bi i Realu lakše pao ostanak bez njega nakon sedam godina na Bernabeuu. 

https://www.instagram.com/p/Bed6jiFlTRv/

Index

Danas objavljeno

Greška Ferstapena, pol-pozicija za Hamiltona

Vanja A

Luka Jović pogodio za Real poslije 22 mjeseca!

Vanja A

Jokić u MVP režimu – košarkaški čas od 27 minuta u “hramu”

Vanja A

Ostavite komentar