"Modrića smo 'tukli' čime smo stigli" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Modrića smo ‘tukli’ čime smo stigli”

Hrvatski fudbaler Luka Modrić nedavno je objavio autobiografiju “Moja igra” u kojoj se mogu pronaći mnoge zanimljive priče.

Prošlogodišnji osvajač “Zlatne lopte” svoju karijeru je počeo u Zrinjskom, a u jednom poglavlju svoje knjige prisetio se gostovanja u Trebinju, kada su mu polomljeni najdraži kostobrani sa likom Ronalda koje mu je otac kupio.

Zdravko Šaraba, jedan od tadašnjih defanzivaca domaćih, potvrdio je verodostojnost Modrićeve priče.

“Dobio je on tada ’dobre batine’ od cele naše odbrane. Sećam se te utakmice o kojoj se govori, bio je to meč Kupa koji smo rešili u svoju korist sa 1:0. Modrić je bio mlad, ali se već tada videlo da će na kraju izrasti u paklenog igrača. Nismo baš znali da će dogurati do Reala, ali se videlo da je vrhunski potencijal”, priseća se Šaraba za “Glas Srpske”.

On se potom osvrnuo na grubu igru o kojoj je Modrić pisao i koja je u to vreme bila “normalna”.

“Znajući kakav je kriterijum suđenja, nismo čekali da Modrić primi loptu i okrene se u duel ’jedan na jedan’, već smo odmah startovali i to maksimalno oštro. Na toj utakmici je igrao najviše na mojoj strani, tako da smo imali najviše duela. Modrić se nije naigrao, ali je zato dobio po nogama. Ne mogu da se setim ko mu je probušio taj kostobran, možda sam to čak bio i ja”, dodao je on.

On je dodao da je Modrić zaslužio karijeru kakvu ima.

“Mislim da je zaslužio sve svoje trofeje. Napravio je zaista sjajnu karijeru, kruna je bila Svetsko prvenstvo prošle godine i trofej najboljeg igrača, a ja se i danas mogu pohvaliti u društvu kako je to igrač kojeg sam ja svojevremeno pobedio”, zaključio je Šaraba.

Danas objavljeno

Đoković stigao u Francusku VIDEO

Vanja A

“Jokić je dobro”

Vanja A

Kirjos: Niko ne udara tako jako kao on

Vanja A

Ostavite komentar