Modna revija u pustinji: Saint Laurent ljeto 2021 - BIGportal.ba
Magazin Moda

Modna revija u pustinji: Saint Laurent ljeto 2021

Modna revija u pustinji – Tizer za Saint Laurent-ovu reviju modela za leto 2021. bila je slika džinovskog logotipa kuće urezanog u pesak. Ali, scena nije bila nikakva stara plaža! Video koji je premijerno prikazan 15. decembra postavljen je usred kosih peščanih dina koje su se pružale sve dok je pogled mogao da vidi.

I wow, kakva je to samo modna revija bila! Modeli su hodali jednom stazom, održavajući distancu – i još značajnije, održavajući ravnotežu. Neke, poput višegodišnje muze kreativnog direktora Anthony Vaccarelloa, Anje Rubik, nosile su štikle.

Misteriozna peščana lokacija

To je bila druga modna revija Vaccarelloa ove godine koja se održala u peščanom ambijentu. Prva, koja se dogodila pre pandemije, trebalo je da dočara pustinje severne Afrike. Ovog puta Vaccarello je zadržao tajnovitu atmosferu lokacije, ali je govorio o njenom značaju: „Pustinja za mene simbolizuje tu čežnju za spokojem, otvorenim prostorom, sporijim ritmom“, rekao je u saopštenju za štampu. „Odeća je takođe mekša, duh kolekcije je nežniji, ogoljen.“

Ali postojala je jedna značajna razlika između dve revije. Poslednji put, Vaccarello je krenuo na neistraženu teritoriju: sferu udobnosti. Budući da je, kako je rekao Vogue-u, „nikada mi ranije nije bilo prijatno“, inspiraciju crpio iz YSL arhiva usavršavajući upotrebu žerseja. Naravno, i dalje su u igri crne mini haljine, tako da su „udobni look-ovi” imali i sofisticirani touch. To je čak važilo i za modele bez pantalona, od kojih je nekoliko opasalo čipkasto donje rublje kaišem.

modna revija u pustinji Saint Laurent leto 2021

Modna revija u pustinji: Povratak nakita Claude Lalanne

Ipak, najzapaženiji povratak bio je nakit Claude Lalanne-a, francuske vajarke koja je umrla prošle godine u 93. godini. Lalanne, koja je stvarala u istom krugu poput nadrealističkog umetnika Marcela Duchamp-a, ima istoriju sa ovom modnom kućom.

Sarađivala je sa samim Yves Saint Laurent-om na modnoj kolekciji 1969. godine, koja je obuhvatala dva zlatna odlivka tela tadašnjeg supermodela Veruschka-e. Vaccarello je oživeo njenu zlatnu bistu, sa nepogrešivo savremenim preokretom: upario ju je sa biciklističkim šortsom.

 Izvor: Lepa & Jaka Online Magazin 

Danas objavljeno

Zašto je snijeg bijele boje?

D

Čudesna žena slavi 80. rođendan: Zanimljive činjenice koje niste znali o Dajani, princezi Amazonki

D

Zapanjujuće istine o novcu: Šta će bankomat na Antarktiku? Koliko novčanica se štampa za Monopol?

D

Ostavite komentar