16. Decembra 2020.

Modna revija u pustinji: Saint Laurent ljeto 2021

Big Portal

I wow, kakva je to samo modna revija bila! Modeli su hodali jednom stazom, održavajući distancu – i još značajnije, održavajući ravnotežu. Neke, poput višegodišnje muze kreativnog direktora Anthony Vaccarelloa, Anje Rubik, nosile su štikle.

Misteriozna peščana lokacija

To je bila druga modna revija Vaccarelloa ove godine koja se održala u peščanom ambijentu. Prva, koja se dogodila pre pandemije, trebalo je da dočara pustinje severne Afrike. Ovog puta Vaccarello je zadržao tajnovitu atmosferu lokacije, ali je govorio o njenom značaju: „Pustinja za mene simbolizuje tu čežnju za spokojem, otvorenim prostorom, sporijim ritmom“, rekao je u saopštenju za štampu. „Odeća je takođe mekša, duh kolekcije je nežniji, ogoljen.“

Ali postojala je jedna značajna razlika između dve revije. Poslednji put, Vaccarello je krenuo na neistraženu teritoriju: sferu udobnosti. Budući da je, kako je rekao Vogue-u, „nikada mi ranije nije bilo prijatno“, inspiraciju crpio iz YSL arhiva usavršavajući upotrebu žerseja. Naravno, i dalje su u igri crne mini haljine, tako da su „udobni look-ovi” imali i sofisticirani touch. To je čak važilo i za modele bez pantalona, od kojih je nekoliko opasalo čipkasto donje rublje kaišem.

modna revija u pustinji Saint Laurent leto 2021

Modna revija u pustinji: Povratak nakita Claude Lalanne

Ipak, najzapaženiji povratak bio je nakit Claude Lalanne-a, francuske vajarke koja je umrla prošle godine u 93. godini. Lalanne, koja je stvarala u istom krugu poput nadrealističkog umetnika Marcela Duchamp-a, ima istoriju sa ovom modnom kućom.

Sarađivala je sa samim Yves Saint Laurent-om na modnoj kolekciji 1969. godine, koja je obuhvatala dva zlatna odlivka tela tadašnjeg supermodela Veruschka-e. Vaccarello je oživeo njenu zlatnu bistu, sa nepogrešivo savremenim preokretom: upario ju je sa biciklističkim šortsom.

 Izvor: Lepa & Jaka Online Magazin 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare