Modernizovani GAZ Sobolj - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Modernizovani GAZ Sobolj

Zasada nije poznato kada će početi serijska proizvodnja izloženog prototipa, niti koliko će koštati.

Na izložbi Comtrans 2019 koja se održava u Moskvi, ruska Fabrika za proizvodnju automobila iz Nižnjeg Novgoroda „GAZ“ pored vozila „Gazel NN“ i minibusa „Gazel Next“ predstavila je i modernizovanu verziju terenca „Sobolj“ sa pogonom na sva četiri točka.

Obnovljeni terenac dobio je prednji deo od novog vozila „Gazel NN“ dok je samu karoseriju nasledio od modela „Sobolj Biznes“ s nizom izmena i modernizacija.

Unutrašnjost automobila opremljena je Next instrument tablom, sedištima preuzetim od „Gazele Next“ s originalnim presvlakama, džojstikom za upravljanje petostepenim prenosom. „Gazovski“ menjač ima mogućnost prenosa 330 Nm obrtnog momenta, piše „RG“ ističući da ukupno uzete primenjene tehničke inovacije doprinose povećanom nivou udobnosti terenca, smanjujući nivo buke i vibracija.

Za sada nije poznato kada će početi serijska proizvodnja, niti koliko će obnovljeni terenac „Sobolj 4×4“ biti skuplji od svog prethodnika. Na automobilu se još uvek radi, a predstavljeni primerak predstavlja prototip. Izlažući konceptualno vozilo inženjeri iz „GAZ-a“ žele da „ispipaju“ interesovanje publike, kako bi se kasnije odlučili za određene komponente koje će se ugrađivati u serijski proizvedene primerke.

Vozilo može biti opremljeno ruskim „atmosferskim“ motorom UMZ Evotech ili kineskim turbodizel Huadong (Cummins).

Izvor: Russia Beyond

Danas objavljeno

Nissan se ne odriče Skylinea bez obzira na “sječu” sedana

Vanja A

Kako izgleda kontroverzni Teslin volan

Vanja A

Ford pokrenuo Bronco, 125.000 kupaca nestrpljivo

Vanja A

Ostavite komentar