19. Novembra 2021.

Moderna bajka – ljubavna priča kralja Filipa i kraljice Leticije

Big Portal

Važi za veoma zgodnog i šarmantnog muškarca, tamne kose i plavih očiju, a visok je gotovo 190 centimetara. Tečno govori francuski i engleski jezik.

“Neki ljudi misle da sam preozbiljan, ali verujem da imam smisla za humor. Volim da razmišljam o sebi kao o svakom drugom čoveku, s manama, kvalitetima, nervozom, srećom, brigama, svime”, govorio je španski kralj.

Kada je nakon očeve abdikacije Felipe VI preuzeo tron, najveća podrška mu je bila supruga, novinarka, Leticia Ortis Rokasolano.

Na sever Španije je stigla kako bi napravila priču o naftnom tankeru “Prestige” koji je potonuo kao i o mogućoj ekološkoj katastrofi koja ih očekuje. Kao podrška svom narodu tamo je stigao i budući prestolonaslednik, princ Felipe VI. Nikom nije ni palo na pamet da će se na mestu nacionalne ekološke katastrofe roditi ljubav.

Godinu dana su vezu držali u tajnosti, a kada su objavili veridbu, javnost je ostala u šoku, ne znajući da princ ima emotivnu vezu s novinarkom. Par se venčao 22. maja 2004. godine u Madridu, a njihovo venčanje se prenosilo putem malih ekrana širom sveta.

Leticija je već ranije bila u braku, i to s Alonsom Gererom Peresom, koji je bio učitelj. S Perezom je pre braka bila u vezi deset godina, ali brak je potrajao tek godinu dana.

Olakšavajuća okolnost po Letisiju je bila ta što je brak s Peresom bio građanski, a do crkvenog venčanja nije došlo. Krunu ljubavi Felipea i Letisije čine ćerke Leonor i Sofia.

https://www.instagram.com/p/CAgB6oMIehc/?utm_source=ig_embed&ig_rid=77eccbd6-c6bf-402c-a37f-5d9007ac8d02

Mediji navode da je postojao snimak Leticije iz 1996. godine, nastao u Meksiku, koja na jednoj debati kritikuje Monarhiju. On je, navodno, otkupljen 2003. godine, pre nego što se ona udala za Felipea, a zatim je, kako pišu strani mediji, uništen i danas se ne može pronaći. Postoje brojne glasine o tome da je kraljica ranije bila republikanka, ali ne i dokazi.

https://www.instagram.com/p/CBBEjE8iBRt/?utm_source=ig_web_copy_link

Pre ženidbe sa Leticijom, bio je u vezi s koleginicom s fakulteta, Amerikankom Giselje Hovard i Karolinom de Valdburg, pripadnicom nemačke kraljevske porodice te aristokratkinjom Isabel Sartorius s kojom je završio kontroverznu romansu 1992. godine. Jedna od najtrajnijih Felipeovih veza bila je s norveškom manekenkom Evom Sanum, 1997. godine.

Iako je par bio zaljubljen, mediji su Sanum označili kao neprikladnu, jer nije pripadala kraljevskoj lozi i radila je kao model za donji veš. Felipe je bio pod pritiskom Monarhije i 2001. godine je objavio da su se razišli, a to je bio “zajednički dogovor”.

Spekulisalo se da je Oskarovka Gvinet Paltrov bila u vezi s kraljem 2002. godine, jer su bili primćeni od strane javnosti kako večeraju zajedno.

Ipak, ta veza nije dugo potrajala.

https://www.instagram.com/p/B-b0JKBCj5a/?utm_source=ig_web_copy_link

Nakon udaje za Felipea VI, Leticija je želela da nastavi da radi kao novinar. Zamisao je bila da radi skraćeno radno vreme, kako bi posao uskladila s obavezama koje ima kao kraljica, ali njen svekar i tadašnji kralj Huan Karlos je to odbio.

Mediji tvrde da se i Felipe VI zalagao za to da njegov suprug nastavi da se bavi novinarstvom, ali su usled pritiska krune morali da odustanu od ove ideje.

https://www.instagram.com/p/CGcA4Y8HLm7/?utm_source=ig_embed&ig_rid=6a21783a-3865-4cd0-bf24-cf90159bad9f

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare