25. Aprila 2021.

Modeli iz iPhone 12 serije su ubjedljivo najprodavaniji telefoni u SAD-u

Big Portal

Ovi modeli zauzeli su čak 61 procenat tržišta mobilnih telefona u drugom kvartalu Apple-ove fiskalne 2021. godine. Među njima, iPhone 12 je najbolje prodavan model, a nakon njega slede iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, dok je na začelju iPhone 12 mini. Ipak i dalje među svim iPhone modelima generalno, najprodavaniji je iPhone 11 koji je sam ostvario skoro četvrtinu prodaje Apple-ovih telefona (24 procenta).

Suosnivačk CIRP-a, Josh Lowitz, prokomentarisao je rezultate po kojima se jasno vidi da korisnici žele telefone „pune veličine“, kao što su iPhone 12 i iPhone 12 Pro, zajedno sa nešto starijim modelom, iPhone 11, a da izbegavaju manje varijante kao što su iPhone mini i SE. Takođe, osvrnuo se i na detalj koji ukazuje da je iPhone 12 Pro Max bolje prodavan nego prošle godine u isto vreme njegov prethodnik, iPhone 11 Pro Max. Najskuplji model ove godine čini 20 procenata ukupne iPhone prodaje, dok je prethodni model u ukupnoj prodaji prošle godine učestvovao sa 13 procenata.

iPhone 12 mini je zauzeo tek pet procenata ukupne prodaje Apple-ovih telefona. Razlozi za to najverovatnije se odnose na manju površinu ekrana, koji je manje atraktivan zbog manjeg prikaza prilikom surfovanja, gledanja filmova i igranja igara, kao i manji kapacitet baterije. Ipak, najverovatniji razlog je što je cena iPhone mini modela samo 100 dolara niža od cene standardnog iPhone 12 modela.

Izvor: Benchmark/9To5Mac

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare