Model za UEFA: Šampioni će biti trenutni lideri - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Model za UEFA: Šampioni će biti trenutni lideri

Španski “AS” prenosi da bi UEFA u utorak mogla da zaključi aktuelna prvenstva i za šampione proglasi trenutne lidere.

Kao “model” za ovu odluku poslužiće primer iz 1999. godine kada je UEFA pod vođstvom Lenarta Johansona dodelila Partizanu titulu šampiona SR Jugoslavije, nakon što je zbog NATO bombardovanja prvenstvo prekinuto desetak dana pre kraja.

Zbog svetske pandemije koronavirusa trenutno su prekinuta skoro sva evropska klupska prvenstva (igra se samo u Rusiji i Turskoj, za sad), a s obzirom da nema garancija kada će biti opet moguće da se nastave, velika je verovatnoća da UEFA zaključi sve šampionate.

Naravno, na konačnu odluku će umnogome uticati procena UEFA da li će da se Evropsko prvenstvo održi po planu od 12. juna do 12. jula, jer ukoliko u Nionu odluče da pomere EURO za zimu ili sledeću godinu, šampionati bi možda mogli da budu nastavljeni.

UEFA će konačno odluku o nastavku sezone doneti u utorak, kada će na video-konferenciji učestvovati čelnici Unije, predstavnici svih 55 članica, kao i nacionalnih šampionata i igrača.

Pred UEFA su tri ključne odluke – da li će odlagati EURO, kako će završiti aktuelne šampionate i koji kriterijumi da se koriste za proglašenje šampiona, putnike u evrokupove, eliminaciju u niži rang i plasman u viši kako bi se obezbedila “poštena i jednaka merila”.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je već istakao da se on zalaže da se aktelni lideri proglase za nacionalne šampione i prvenstva odmah okončaju.

Danas objavljeno

Jokić šaljivdžija: Ako ću ovako igrati, mogu svake godine da se ženim!

Zeljka

Raul ne bi da prođe kao Pirlo

Zeljka

MVP Jokić do brzinskog tripl-dabla protiv Pistonsa

Zeljka

Ostavite komentar