29. Marta 2019.

Moć jednog vitamina: Vratite koži svježinu u samo nekoliko koraka

Big Portal

U pitanju je Vitamin C koji utiče na našu kožu, tako što je podmlađuje i revitalizuje. Ovaj vitamin je jak antioksidans, spriječava oštećenje ćelija, starenje kože, čini krvne sudove “snažnijima”, doprinosi njihovoj elastičnosti i ubrzava proces zalječenja.

Zbog svega toga, Vitamin C pogoduje pripadnicama nježnijeg pola koje imaju problem sa krhkim ili proširenim kapilarima i koje su podložne crvenilu i kuperoznoj koži. Ovaj vitamin pogoduje i onim ženama koje imaju i problem sa aknama.

Takođe, Vitamin C je dobar saveznik u borbi protiv bora. Mnoge žene vole da ga unose u što većim količinama, jer ima sposobnost da posvjetljuje mjesta na kojima je došlo do promjene u pigmentaciji kože.

Vitamin C ublažava iritacije kože i utiče na njenu hidrataciju.

U velikim količinama ima ga u citrusnom voću, ali priznaćete, za njegu kože jednostavnije je “unijeti” ga pomoću određenih preparata.

Ko sve može da ih koristi?

Izbor preparata za njegu kože treba prilagoditi potrebama najvećeg organa na ljudskom tijelu. Međutim, vitamin C mogu da koriste sve generacije, jer ovaj dragocjeni revitalizirajući sastojak donosi koristi sasvim djevojčicama, adolescentkinjama, 30-godišnjim ženama, kao i ženama u zreloj životnoj dobi.

 

Super zena

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare