Mobilizacija jer se Rusija de fakto suprotstavlja NATO - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Mobilizacija jer se Rusija de fakto suprotstavlja NATO

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina o djelimičnoj mobilizaciji povezana sa činjenicom da se Rusiji sada de fakto suprotstavlja blok NATO sa svim svojim logističkim kapacitetima.

Predsjednik je u jučerašnjem obraćanju dao jasan opis i obrazložio razloge za donošenje takve odluke. Činjenica je da je specijalna operacija počela za ispunjavanje ciljeva u Ukrajini. Sada smo, de fakto, suočeni sa blokom NATO sa svim njegovim logističkim mogućnostima, zbog čega je ovo dovelo do takve potrebe – rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi Izvestija.

Kako je rekao, status ruske specijalne vojne operacije ostao je nepromenjen nakon što je proglašena djelimična mobilizacija.

– To je specijalna vojna operacija – rekao je Peskov i dodao da se status vojnih dejstava u Ukrajini nije promijenio ni na koji način, odgovarajući na pitanje da li djelimična operacija znači da se specijalna operacija u Ukrajini sada može zvati ratom.

Portparol Kremlja je izveštaje o redovima na granicama i kupovini karata zbog mobilizacije nazvao pretjeranim.

– Ova informacija je veoma preuveličana. Mnogo je lažnih informacija. Morate biti oprezni da ne postanete žrtva lažnih informacija – rekao je Peskov, prenijela je agencija TASS.

Ruski predsjednik potpisao je juče ukaz o djelimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svjetskog rata.

(Tanjug Foto:Tass)

Danas objavljeno

“Nova normalnost” Kine: Amerika sumnja

M.

Šmit nametnuo izborni zakon BiH

M.

Novak lako do titule u Tel Avivu

Zeljka

Ostavite komentar