"Mobilisaćemo države EU za borbu protiv američkih planova u Venecueli" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Mobilisaćemo države EU za borbu protiv američkih planova u Venecueli”

Sergej Lavrov izjavio je da je tokom telefonskog razgovora sa državnim sekretarom Majklom Pompeom postigao dogovor da se nastave kontakti u Venecueli.

Ruski ministar spoljnih poslova je prethodno rekao da će Rusija mobilisati napore država EU koje poštuju Povelju UN za borbu protiv američkih planova u Venecueli.

“Dogovorili smo se da nastavimo kontakte, posebno u Venecueli. Ne vidim način na koji se pozicije mogu kombinovati – naše pozicije s jedne strane, koje se zasnivaju na Povelji UN i principima i normama međunarodnog prava i pozicije SAD, s druge strane, koje imenuju iz Vašingtona aktuelne predsednike u drugoj zemlji, zahtevaju da legitimne vlasti kapituliraju i prete upotrebom sile istovremeno sa represivnim sankcijama u cilju promene režima”, rekao je Lavrov, odgovarajući na pitanje novinara agencije TAS.

“Stavovi su nespojivi, ali spremni smo da razgovaramo”, napomenuo je Lavrov.

On je prethodno novinarima rekao da će Rusija mobilisati napore država EU koje poštuju Povelju UN za borbu protiv američkih planova u Venecueli.

“Naša pozicija o američkim planovima o Venecueli će biti vrlo jednostavna. Mi ćemo mobilisati grupu država koje, poput nas, poštuju Povelju UN da se suprotstavimo takvim šemama”, rekao je šef ruske diplomatije.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

U Sloveniji najveći dnevni broj infekcija Kovid-19 od marta

M.

U Srpskoj 273 novozaraženih, preminula 21 osoba

M.

Hrvatska: Zaplijenjeno 15 kilograma heroina povezanih s osobom iz BiH

M.

Ostavite komentar