Mobile World Congress: Na sred bine ugradili čovjeku čip ispod kože - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Mobile World Congress: Na sred bine ugradili čovjeku čip ispod kože

Mobile World Congress u Barseloni ove godine bio je prava atrakcija za ljubitelje tehnologije, a čini se da su pojedini inženjeri nadmašili svoje prethodnike na ovom sajmu. Naime, jednom čovjeku je na bini ugrađen čip ispod kože, dok je drugi, koji je već prošao ovu proceduru, demonstrirao kako pomoću čipa i telefona plaća račune.

Foto: Getty

Edgar Pons koji je uživo prošao ugrađivanje radio-frekventnog čipa, kaže da je to uradio kako bi mogao da otvara vrata svoje kuće.

“To je odlično, za mene veoma korisno zato što imam ’automatsku’ kuću“, kaže on, dodajući da mu je motivacija za ovu intervenciju bila činjenica da “može da učini to veoma lako, jednostavnim pritiskom na mali rez”.

U toku ove procedure fizičar i inženjer Aleks Rodrigez Vitelo objašnjavao je sve.

“Čip je veličine jednog ili dva zrna graška. Obložen je biokompatibilnim materijalom koji organizam ne može da razgradi tokom vremena”, rekao je on.

Tokom prezentacije na ovom kongresu, čovek po imenu Pau, kome je već ugrađen čip, demonstrirao je kako plaća račune, dodirom telefona i implanta koji se nalazi u njegovom telu.

“Ono što vidimo sada jeste kako bi plaćanje računa moglo da izgleda u budućnosti”, rekla je jedna od izlagača na Sajmu.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Netflix uvodi novu funkciju: Korisna je, ali “jede” memoriju

Zeljka

Nepoznati Realme telefon se pojavio na 3D renderima

Zeljka

Huawei AppGallery sada ima više od 530 miliona aktivnih korisnika

Zeljka

Ostavite komentar