12. Jula 2022.

Mo Farah doveden u Veliku Britaniju kao rob!

Big Portal

Osvajač četi olimpijske zlatne medalje i šesterostruki svetski prvak na pet i deset kilometara, šokirao je priznanjem za BBC da je bio žrtva trgovine ljudima te prisilno doveden u Ujedinjeno Kraljevstvo, gde je morao da bude sluga!

Ime Mohamed Farah dali su mu ljudi koji su ga i doveli iz Džibutija. Njegovo pravo ime je Husein Abdi Kahin.

Iz Džibutija u Ujedinjeno Kraljevstvo dovela ga je njemu nepoznata žena kad mu je bilo devet godina. Bio je prisiljen da se brine za decu neke porodice.

“Godinama sam potiskivao sećanje na to, ali ne možete to potiskivati zauvek“, rekao je Farah koji je ranije tvrdio da je u Ujedinjeno Kraljevstvo stigao s porodicom kao izbeglica iz Somalije.

Sad tvrdi da njegovi roditelji nikad nisu bili u Ujedinjenom Kraljevstvu te da njegova majka i dvoje braće žive na porodičnoj farmi u Somalilendu.

S četiri godine ostao je bez oca, koji je ubijen.

Kad mu je bilo osam ili devet godina, odveden je iz svog doma te preseljen kod jedne porodice u Džibutiju.

Završio je u Ujedinjenom Kraljevstvu, gde ga je odvela žena koju nikad ranije nije video, navodi BBC.

Rekla mu je da ga vodi k njegovoj porodici u Evropu i poručila mu da se odsad odaziva na ime Mohamed, koje je pisalo u lažiranim papirima s kojima je i završio tamo.

“Preda mnom je pocpala te papire i bacila ih u koš za smeće. Znao sam da sam u problemu”, prisetio se Farah trenutka koji je usledio kad je stigao u London.

Morao je da čisti kuću i pazi na decu, rekao je i dodao da je to bio uslov da dobije hranu te da mu je žena zapretila da o svemu mora da ćuti ako želi ikad više da vidi svoju porodicu.

Godinama mu je bilo zabranjeno da pohađa školu.

Često se zaključavao u kupatilo i plakao, a ističe i da je jedini izlaz u celoj situaciji video u tome da izađe iz kuće i trči.

Stvari su se za njega počele okretati nabolje kad je u školi počeo da trči te učitelju priznao ko je i odakle je.

Usledio je poziv socijalnoj službi i bio je premešten kod jedne somalijske porodice.

BBC je neuspešno pokušao da kontaktira ženu koja je danas atletsku legendu bez njegovog pristanka dovela u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare