Mnoštvo učesnika na ulicama Banjaluke: Gradonačelnik učestvuje na polumaratonu - BIGportal.ba
Banja Luka

Mnoštvo učesnika na ulicama Banjaluke: Gradonačelnik učestvuje na polumaratonu

Na ulicama Banjaluke oko 1500 trčaka uravo trči nekoliko trka, a sve u sklopu petog po redu festivala „Vivia Run&More Weekend“.
Tradicionalno, učesnik polumaratona, trke od 21 kilometar, je i gradonačelnik Draško Stanivukovič, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što ponovo ima priliku da se takmiči sa mnoštvom, kako sportista, tako i rekreativaca.

-Na ovaj način, svi zajedno se bavimo sportom i promocijom zdravog načina života. Ono što je značajno za Banju Luku jeste da je ovdje oko 1500 učesnika iz svih zemalja Evrope. Došli su u src Banje Luke, da trče najljepšim ulicama i najbržom stazom u Evropi – rekao je gradonačelnik.

Kako ističe, Grad Banja Luka tradicionalno podržava ovaj događaj.

-Svake godine je sve više učesnika, te je ovo jedan fantastičan događaj. On je za nas važan, kako sa sportske, tako i sa turističke strane. Svi ovi ljudi se vraćaju u naš grad-poručio je on.

Dodaje kako je mnogo događaja koji poput ovog obogaćuju manifestaciju „Banjalučko proljeće“.

-Srećan sam da učestvujem. Svim takmičarima želim svu sreću i poručujem da nije bitno na kojem mjestu ćemo da završimo, bitno je da učestvujemo – zaključio je gradonačelik.

Podsjetio je da je ovaj put, u okviru ovog festivala novina nagrada za najbržeg Banjalučanina i Banjalučanku.

Podsjećamo, na ulicama Banje Luke danas se trči u okvru nekoliko i to G-Drive 5K Team Run, RMC 10K by Metromedia, te RMC Banjaluka Half Marathon.Cilj je tvrđavi Kastel, gdje će sve prisutne zavavljati bend „Ultrazvuk“.

Danas objavljeno

U Banjaluci rođeno sedam beba

M.

Sredinom juna počinje sezona na Manjači

M.

Zbog izvođenja radova na elektromreži 25.05.2022.god. bez struje će biti ulice i naselja:

Vanja A

Ostavite komentar