1. Aprila 2020.

Mnogim pjevačima izolacija kao inspiracija

Big Portal

KONCERATA nema ovih dana, međutim, produkcija novih pesama nije stala – ni u svetu, a ni u našim krajevima, naprotiv. Brojni muzičari čak ističu da sada, kad nisu na bini, mogu više da se posvete stvaralačkom radu. U poslednje vreme, novim pesmama i(li) spotovima, svoje obožavaoce su obradovali, između ostalih, Aleksandra Kovač. “Neverne bebe”, Damir Urban i “Četvorka”.

Najstarija ćerka Kornelija Kovača sprema povratnički album “Mlečni put”, na kom će, uz nove pesme, biti i neke koje je svojevremeno pisala za druge pevače, ali, sada u drugačijim aranžmanima. Jedna od tih numera je i raskošna balada “Odavde do večnosti”, koju je prvo snimila Severina 1999, na albumu “Ja samo pjevam”.

– Sada, mnogo godina kasnije, predstavljam je u novom ruhu i pevam je za zdravlje svih građana naše zemlje i celog sveta – kaže Aleksandra za “Novosti”. – Najbolji način da svim ljudima pružim nadu, utehu i ljubav u ovim teškim vremenima je kroz muziku. Čuvajte se, dragi ljudi. Nadam se da će vam moja muzika pomoći da barem na trenutak otplovite u neki lepši i bolji svet od ovog u kom trenutno živimo.

Vanredno stanje je grupu “Neverne bebe” zateklo usred rada na osmom studijskom albumu, međutim, jedan od, bez sumnje, najprofesionalnijih bendova u našim krajevima je i u ovoj situaciji obradovao obožavaoce. Posle pesme “Suze sa zvezda padaju”, na tekst pokojnog Neše Leptira, i dueta sa Nenom Belanom “Zajedno”, Milan Đurđević i ekipa predstavili su i treći najavni singl i spot, “Vodi me odavde” koji je, kako kažu, “posveta ljubavi, borbi i nekom boljem svetu”. Članovi grupe su se snimili kod kuće, i na taj način pesma je ekranizovana.

– Album svoje finale doživljava u uslovima koje savremena civilizacija nije ni sanjala, niti je za njih mogla da se spremi, i neminovno je da to u svojim pesmama ostavimo kao pečat, dokument jednog vremena – u svom stilu će za naš list Đurđević.

Zanimljivu akciju sproveo je Damir Urban sa svojim bendom “Četvorka”. Predstavio je pesmu “Pseća oluja”, ali u demo verziji, tokom čijeg snimanja se članovi grupe uopšte nisu sastajali, već je svako kod kuće snimio svoj deo. Damirovi fanovi koji su muzički nadareni pozvani su da, u narednih nekoliko dana, pošalju Urbanu snimak kako sviraju na bilo kom instumentu ovu pesmu ili njen deo, samo audio ili i video, i na taj neobičan način doprinesu njenoj finalizaciji.

Izvor: Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare