MMF zanimalo stanje duga u Republci Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

MMF zanimalo stanje duga u Republci Srpskoj

Delegacija tehničke misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tokom razgovora s ministricom finansija Republike Srpske Zorom Vidović interesovala za stanje u oblasti finansija, posebno za bankarski sektor, te oblasti osiguranja i investicionih fondova.

Sagledavaju se mogućnosti u okvirima primarnog i sekundarnog domaćeg finansijskog tržišta koje bi dale doprinos strategiji upravljanja dugom u srednjeročnom periodu, saopšteno je iz Ministarstva finansija RS.

Vidović je istakla da je cilj upravljanja dugom RS postepeno smanjenje ukupnog zaduženja, uz obezbjeđenje finansijskih sredstava prvenstveno za finansiranje odobrenih investicionih projekata.

-Republika Srpska rukovodi svojim dugom, a u narednom periodu ćemo nastojati da u ovoj oblasti unaprijedimo stanje, rukovođeni minimalnim troškovima i rizicima, a imajući u vidu stepen razvijenosti ekonomije i domaćeg tržišta hartija od vrijednosti – izjavila je Vidović, dodavši da je u septembru usvojena Strategija upravljanja dugom RS koja se bazira na kombinaciji različitih izvora finansiranja.

Delegaciju Tehničke misije MMF-a predvodio je šef misije Peter Lindner.

(Agencije)

Danas objavljeno

Igor Jurić o hapšenju Miroslava Mike Aleksića: Jedna od priča za koju smo znali

D

Bijesni na vlast i EU zbog vakcine; “Ništa ne funkcioniše kako treba”

M.

Linta: Tužilaštvo da pokrene postupak za ubijene Srbe iz Skelana

D

Ostavite komentar