MMF sprema za BiH pomoć od 300 miliona evra - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

MMF sprema za BiH pomoć od 300 miliona evra

BiH bi krajem avgusta mogla da dobije vrijedan finansijski paket pomoći Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u iznosu od 300 miliona evra, namijenjenih za zdravstveni oporavak BiH putem nabavke vakcina, najavo je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Endru DŽuel.

Džuel je naveo da su ta sredstva namijenjena i za jačanje ekonomske otpornosti, odnosno suočavanje s krizom koju je donijela pandemija kovida 19.

– U kontekstu globalne pandemije stvara se okruženje koje će omogućiti izdvajanje novih 650 milijardi američkih dolara opšte SDR alokacije za podršku rezervama i likvidnosti svih zemalja članica MMF-a. Alokacija će pomoći tim zemljama da dobiju sredstva za podršku rezervi ili kupovinu vakcina i podršku ekonomskom oporavku – rekao je Džuel za Večernji list, izdanje za BiH.

On je istakao da se ovdje radi o vanrednim mjerama za suzbijanje krize izazvane pandemijom virusa korona.

Prema njegovim riječima, ova godina je vrijeme u kome bi trebalo da BiH napravi ključne korake u smjeru izlaska iz zdravstvene krize, prvenstveno putem vakcinacije što većeg broja građana, nakon čega bi trebalo da uslijedi ekonomski oporavak zemlje.

Danas objavljeno

Region “trese” inflacija, cijene u BiH nastaviće da rastu

M.

Bajden najavio povlačenje američkih snaga iz Iraka

M.

Upozorenje na ekstremno visoku temperaturu vazduha

M.

Ostavite komentar