10. Februara 2021.

Mljeveno meso u bijelom sosu

Big Portal

Sastojci:

– 350 g mešanog mlevenog mesa

– 1 praziluk

– 4 veća krompira

– 2 manje šargarepe

– 2 dl mleka

– 2 dl jogurta

– 2 kašike brašna

– 4 kašike parmezana

–  ulje, maslac

– so, biber

–  peršun

Priprema:

Krompire i šargarepu očistiti, izrezati na kockice, pa skuvati u slanoj vodi.

Praziluk dobro oprati, izrezati sitno i popržiti na malo ulja. Kada raziluk omekša, dodati mleveno meso i pržiti nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoliti i pobiberiti.

Na maslacu popržiti brašno, doliti mleko i energično mešati da se ne stvore grudice. Čim se smesa zagusne, skloniti sa šporeta, umešati jogurt, posoliti i pobiberiti.

U vatrostalnu posudu staviti oceđene krompire i šargarepu, dodati meso sa prazilukom i sve preliti belim sosom.

Dobro promešati, na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, posuti iseckanim peršinom i rendanim parmezanom.

Zapeći u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta da jelo dobije koricu.

Prijatno!

N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare