Sastojci:
– 350 g mešanog mlevenog mesa
– 1 praziluk
– 4 veća krompira
– 2 manje šargarepe
– 2 dl mleka
– 2 dl jogurta
– 2 kašike brašna
– 4 kašike parmezana
– ulje, maslac
– so, biber
– peršun
Priprema:
Krompire i šargarepu očistiti, izrezati na kockice, pa skuvati u slanoj vodi.
Praziluk dobro oprati, izrezati sitno i popržiti na malo ulja. Kada raziluk omekša, dodati mleveno meso i pržiti nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoliti i pobiberiti.
Na maslacu popržiti brašno, doliti mleko i energično mešati da se ne stvore grudice. Čim se smesa zagusne, skloniti sa šporeta, umešati jogurt, posoliti i pobiberiti.
U vatrostalnu posudu staviti oceđene krompire i šargarepu, dodati meso sa prazilukom i sve preliti belim sosom.
Dobro promešati, na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, posuti iseckanim peršinom i rendanim parmezanom.
Zapeći u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta da jelo dobije koricu.
Prijatno!