MLB stadion dopušta 100% kapaciteta, Bajden kritikuje - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

MLB stadion dopušta 100% kapaciteta, Bajden kritikuje

Prvog aprila startuje najjači svetski šampionat u bejzbolu, a publika će moći da prisustvuje utakmicama, uprkos pandemiji koronavirusa. Ipak, jedini stadion na kojem je dozvoljen pun kapacitet biće onaj Teksas Rendžersa u Arlingtonu. Predsednik SAD Džo Bajden nazvao je takvu odluku MLB “greškom”.

Stadion “Gloub Lajf Fild” može da ugosti više od 40 hiljada gledalaca i jedini je u MLB koji će moći da bude ispunjen do poslednjeg mesta.

To je odluka koju su oni doneli, ali ja mislim da je ona pogrešna. Trebalo bi slušati lekare, naučnike i stručnjake. Mislim da to nije odgovorno ponašanje”, rekao je predsednik SAD Džof Bajden.

Navijači na stadionu Rendžersa će morati da nose maske sve vreme, osim kada budu jeli i pili. Sezona za Rendžerse počeće petog aprila protiv Toronto Blu Džejsa, a određeni delovi stadiona će ipak imati razmaknute stolice.

Timovi širom MLB počinju sa vakcinacijom svog osoblja, a neki timovi planiraju da 100 odsto kapaciteta dostignu do leta. Takođe, timovi u NFL nadaju se punom kapacitetu kada sezona bude krenula devetog septembra.

SK.

Danas objavljeno

“Novače, torbu na rame, pa preko granice”

V.R.

Ančeloti: Poslije Reala odlazim u penziju

V.R.

Rodik: Kirjos je među prva dva ili tri favorita za US Open

V.R.

Ostavite komentar