Mladoženjinu kuću opljačkali dok je veselje trajalo - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Mladoženjinu kuću opljačkali dok je veselje trajalo

Dok je celo selo bilo na proslavi, lopovi su se ušunjali u kuću i ukrali novac koji su mladenci dobili na poklon, ali i pare koje je otac mladoženje odvojio da plati svadbu.

Policija iz Knića traga za lopovima koji su krajem juna iz kuće D. M. u selu Borač ukrali 23.000 evra. Ovakve pljačke nisu retkost, ali je ova posebno uznemirila meštane jer se dogodila dok je domaćin na drugom kraju sela ženio sina.

Kako se sumnja, lopovi su očigledno bili dobro informisani. Novac prikupljen kao svadbeni poklon domaćini su ostavili u kući i otišli da se vesele, a lopov ili više njih tada su krenuli u akciju.

Dok je trajalo svadbeno veselje i celo selo bilo na proslavi, oni su se ušunjali u kuću i odneli novac. Znali su tačno u kojoj se prostoriji nalaze pare.

“Usred dana odneli su sve što su mladenci dobili na poklon, ali i novac koji je D. M. odvojio da plati svadbu svom sinu”, rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, krađa je otkrivena kada je domaćin trebalo da plati troškove.

O ovoj krađi odmah je obaveštena policija i urađen je uviđaj.

  • To nije mogao da uradi neko sa strane. Krađu je verovatno tipovao, a možda čak i odradio neko ko je bio na svadbi. Dobro je znao gde su ostavljene koverte s novcem. Postoje indicije ko bi to mogao da uradi mladencima, tako da će ovaj slučaj vrlo brzo biti rešen – kaže sagovornik.

Mladenci iz sela Borač nisu jedini kojima su lopovi upropastili svadbeno veselje. Sličan slučaj dogodio se i u okolini Prokuplja 2017. godine. Mladoženja Miljan J. iz Prokuplja na trenutak je napustio svadbu i vratio se u stan, kada je shvatio da je obijen. Odmah je slučaj prijavio policiji, pa je prvu bračnu noć proveo u stanici dajući izjavu.

  • Mladoženja je ušao u kuću i zatekao nimalo prijatan prizor. Prozor u kupatilu bio je obijen, a po podu su bili blatnjavi tragovi od cipela. Ušao je u sobu u kojoj su bili pokloni i video da je cela ispreturana. Odmah je pozvao policiju i prijavio ceo slučaj – objasnio je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, mladoženja Miljan J. izjavio je da lopov nije ukrao novac koji su on i supruga dobili za svadbu jer verovatno nije uspeo da ga pronađe. Istragom je utvrđeno da nedostaju samo dve flaše pića.

Poljubio ikonu, odžepario kumu

Nesvakidašnja krađa desila se i u Čačku prošle godine. Dok je trajala ceremonija venčanja u crkvi, jedan muškarac prišao je ikoni, poljubio je i prekrstio se, a onda izašao iz crkve. Sve je delovalo normalno, dok par trenutaka kasnije kuma nije shvatila da je odžeparena.

Po završetku ceremonije, ona je videla da joj nema novčanika i obavestila policiju. Inspektori su pregledali snimke sa kamera i utvrdili da ju je pokrao pomenuti muškarac.

(Kurir/Alo)

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar