Mladiću koji je izbo kolegu 10 godina zatvora? - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Mladiću koji je izbo kolegu 10 godina zatvora?

Studentu Elektroskog fakulteta u Nišu B. S. (19), koji je uhapšen zbog sumnje da je 29. novembra oko 10. 15 časova dva puta nožem ubo kolegu sa fakulteta J. M. (19) u glavu, a studentkinji J. S. (19) zadao jedan udarac u tijelo, nakon saslušanja u tužilaštvu i sudu određen je jednomjesečni pritvor.

On se sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju za koje je, ukoliko se na sudu dokaže krivica, zaprijećena kazna od najmanje 10 godina ili od 30 do 40 godina.

– Pritvor osumnjičenom je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu dovršiti pokušano krivično djelo, kao i jer je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret predviđena kazna od najmanje 10 godina zatvora, a način izvršenja i težine posljedica su dovele do uznemirenja javnosti koje je može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka – kaže portparol Višeg suda u Nišu Ana Gajić Ristić.

Student B. S. se osim za pokušaj teškog ubistva kolege sa fakulteta J. M. tereti i za nasilničko ponašanje jer je udario studentkinju J. S.

Kako je Blic pisao, motiv napada koji se odigrao u holu fakulteta, po svemu sudeći je patološka ljubomora jer je osumjičeni B. S. bio dugo zaljubljen u studentkinju J. S. Tako je, kako se sumnja, i odlučio da nasrne na njenog momka J. M. i nju, iako sa ovom djevojkom nikada nije bio u vezi.

Nakon što ga je savladalo obezbjeđenje fakulteta, u holu je nađen i poveći nož kojim je počinjen napad, kaže naš izvor.

J. M. je na zadobio dva uboda u glavu, iza i ispod lijevog uha, ali su na sreću povrede bile lake, dok J.S. nije povrijeđena teško već je zadobila samo udarac u tijelo, najvjerovatnije drškom noža ili rukom.

Prema riječima svjedoka napada, pomahnitali B.S. je jurio holom fakulteta vičići “Je***u vam majku svima”, dok su studenti bježali i tražili pomoć.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadač se, nakon što je savladan, pravdao da ima psihičke probleme.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Zaplijenjena droga od 10 miliona evra, hapšenje i u Srbiji

M.

Uoči sastanka sa Lavrovim iznenada preminuo ministar

M.

Petković: Kurti da prestane da obmanjuje javnost

M.

Ostavite komentar