Mladiću koji je izbo kolegu 10 godina zatvora? - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Mladiću koji je izbo kolegu 10 godina zatvora?

Studentu Elektroskog fakulteta u Nišu B. S. (19), koji je uhapšen zbog sumnje da je 29. novembra oko 10. 15 časova dva puta nožem ubo kolegu sa fakulteta J. M. (19) u glavu, a studentkinji J. S. (19) zadao jedan udarac u tijelo, nakon saslušanja u tužilaštvu i sudu određen je jednomjesečni pritvor.

On se sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju za koje je, ukoliko se na sudu dokaže krivica, zaprijećena kazna od najmanje 10 godina ili od 30 do 40 godina.

– Pritvor osumnjičenom je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu dovršiti pokušano krivično djelo, kao i jer je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret predviđena kazna od najmanje 10 godina zatvora, a način izvršenja i težine posljedica su dovele do uznemirenja javnosti koje je može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka – kaže portparol Višeg suda u Nišu Ana Gajić Ristić.

Student B. S. se osim za pokušaj teškog ubistva kolege sa fakulteta J. M. tereti i za nasilničko ponašanje jer je udario studentkinju J. S.

Kako je Blic pisao, motiv napada koji se odigrao u holu fakulteta, po svemu sudeći je patološka ljubomora jer je osumjičeni B. S. bio dugo zaljubljen u studentkinju J. S. Tako je, kako se sumnja, i odlučio da nasrne na njenog momka J. M. i nju, iako sa ovom djevojkom nikada nije bio u vezi.

Nakon što ga je savladalo obezbjeđenje fakulteta, u holu je nađen i poveći nož kojim je počinjen napad, kaže naš izvor.

J. M. je na zadobio dva uboda u glavu, iza i ispod lijevog uha, ali su na sreću povrede bile lake, dok J.S. nije povrijeđena teško već je zadobila samo udarac u tijelo, najvjerovatnije drškom noža ili rukom.

Prema riječima svjedoka napada, pomahnitali B.S. je jurio holom fakulteta vičići “Je***u vam majku svima”, dok su studenti bježali i tražili pomoć.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadač se, nakon što je savladan, pravdao da ima psihičke probleme.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Milioni Italijana već rezervisali ljetovanje

M.

Veliki preokret Novaka za polufinale Rima u meču sezone na šljaci!

Zeljka

Premijerka: Do 21. juna da završimo sa koronom

M.

Ostavite komentar