Mladiću iz Laktaša 19 godina za obljubu četiri maloljetne sestre - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Mladiću iz Laktaša 19 godina za obljubu četiri maloljetne sestre

Dragan B. (25) iz Laktaša osuđen je na 19 godina robije po optužnici koja ga tereti za obljubu četiri maloljetne sestre.

Presudu je izrekao Okružni sud u Banjaluci, a u pitanju je jedinstvena kazna, i to zbog obljube sestara uzrasta sedam, 12, 13 i 15 godina, te zbog zadovoljenja polnih strasti pred djetetom.

Prema presudi, on je djevojčice obljubio od marta 2019. do februara ove godine. Navodi se u presudi da je imao seksualni odnos sa tri djevojčice, a jednu je, kako se dodaje, skidao i dirao po intimnim dijelovima tijela.

Ističe se da je to sve radio u svojoj i u kući žrtava dok je njihova majka bila u susjednoj sobi.

Prema presudi, on je iskoristio i zloupotrijebio poznanstvo s majkom djece, a s kojom je bio u emotivnoj vezi. Za zadovoljenje polnih strasti pred drugima osuđen je jer je, po presudi, imao seksualne odnose s majkom djevojčica pred njima.

Sudija Pane Gavrić, predsjednik Sudskog vijeća, u obrazloženju presude naveo je da je optuženi priznao obljubu jedne djevojčice, ali je iz drugih dokaza, kako je naveo, utvrđeno da je počinio i ostala krivična djela za koja je optužen.

U optužnici se ističe da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi sa majkom djevojčica, te da je u odsustvu oca djece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomagajući u poljoprivrednim radovima i slično.

Dragan B. uhapšen je, podsjetimo, 6. februara, zajedno s majkom djevojčica M.J. U istragu ovog slučaja bio je uključen i Centar za socijalni rad u Laktašima, odakle su ranije potvrdili da ih je o ovom događaju obavijestila policija, te da su odmah reagovali u skladu sa svojim nadležnostima.

U Živinicama uhapšen zbog silovanja djevojčice
Tridesetdvogodišnji A.A. uhapšen je zbog sumnje da je silovao djevojčicu u mjestu Đurđevik, kod Živinica, potvrđeno je u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Portparol ove uprave Amra Kapidžić rekla je da je slučaj silovanja prijavljen policiji u srijedu i dodala da je policija sprovela istragu i uhapsila osumnjičenog. O svemu je obaviješten tuzlanski Centar za socijalni rad.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je ranije osuđivan, te je odležao zatvorsku kaznu. Istraga je u toku.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Stoltenberg: Odnosi s Rusijom najgori od Hladnog rata

M.

Putin: Ukidanje prava veta uništilo bi Ujedinjene nacije

M.

Tiodorović: Kovid propusnice važiće deset dana, potom slijede oštrije mjere

M.

Ostavite komentar