Mladići koji su nasmrt pretukli Stefana mogli bi da dobiju 12 GODINA ZATVORA - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Mladići koji su nasmrt pretukli Stefana mogli bi da dobiju 12 GODINA ZATVORA

Nikola B. (21) i Mitar P (21), mladići uhapšeni nakon prebijanja Stefana Filića (19) ispred diskoteke u Velikoj Plani, nalaze u pritvoru i zasad su osumnjičeni za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom. Za to krivično djelo zakon predviđa kaznu od tri do 12 godina zatvora!

Protiv petorice njihovih drugova, od kojih su četvorica maloljetnici, u redovnom postupku podnijete su krivične prijave zbog učestvovanja u tuči.

Po pristizanju rezultata sa obdukcije, Više javno tužilaštvo u Smederevu će ponovo saslušati osumnjičene i svjedoke. U tužilaštvo u Smederevu još nije stigao rezultat obdukcije, pa su njih dvojica zasad osumnjičeni za nanošenje teških povreda kvalifikovanih smrću.

Tužilaštvo je takođe preuzelo i snimak video nadzora obližnjeg kluba u kome su prije batinjanja bili Nikola B. i Mitar P, ali i Stefan Filić sa mlađim bratom.

Obojica osumnjičenih već su poznati kao nasilnici. Nikola B. je prije dvije godine bio osumjičen za nanošenje teških tjelesnih povreda, ali je ta krivična prijava odbačena. Protiv njega još traje postupak zbog nasilničkog ponašanja krajem 2018. godine.

Svojevremeno je i profesorku engleskog jezika gađao klupom, zbog čega su njegovi roditelji novčano kažnjeni, dok je profesoru fizičkog vaspitanja loptom razbio nos.

I Mitar P, iako je tek napunio 20 godina, ima dosije. Protiv njega je nedavno podnijeta krivična prijava zbog posjedovanja narkotika, a kao maloljetnik je kažnjen društveno korisnim radom.

Usmrćen dok je branio brata
Podsjetimo, do tuče je došlo ispred diskoteke “Brodolom” u Velikoj Plani, gdje su se dvije grupe mladića srele. Najprije je napadnut Stefanov mlađi brat, a napadači su se ustremili na Stefana kada mu je stao u odbranu. Udarali su ga dok nije pao na zemlju i onesvijestio se, a zatim su nastavili da ga šutiraju i mladić je od zadobijenih povreda preminuo.

Mladić je sahranjen na lokalnom groblju u Starom Selu uz prisustvo velikog broja članova porodice, prijatelja i poznanika.

(Blic)

Danas objavljeno

U policijskoj akciji 11 uhapšenih, među njima i pripadnik Granične policije BiH

M.

Lažna dojava ispraznila hotel u Istočnom Sarajevu: Policija istražuje ko je prijavio da je postavljen eksploziv

M.

Vulin: Srbija ne bi sudila pilotima za zločin, da je to učinila Hrvatska

M.

Ostavite komentar