Mladića srpske nacionalnosti pretukla tri Albanca u Gračanici - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Mladića srpske nacionalnosti pretukla tri Albanca u Gračanici

Mladića L. D. srpske nacionalnosti pretukla su tri Albanca u Gračanici, a zbog povreda glave zadržan je u bolnici na lečenju. Policija je otvorila istragu i ispitala Albance koji su pretukli srpskog mladića, da bi ih nakon toga pustila na slobodu.

Otac povređenog Dejan Dimitrijević rekao je medijima u Gračanici da je njegov sin bio u društvu devojke i sestre i da nije dao povod za napad na njega.

“Bez ikakvog povoda su ga presreli na putu do kuće, bez ikakve provokacije, njih trojica odraslih i zrelih ljudi napali su klinca golorukog, koji je šetao sa svojom devojkom i sestrom. Nadam se da povrede nisu velike, malo pre sam pola sata čekao ispred policije i slučaj je, a da niko nije video mog sina, okarakterisan kao nanošenje lakih telesnih povreda”, kazao je Dimitrijević.

Njegova porodica, njihovi prijatelji i drugovi napadnutog mladića mirno su protestovali danas ispred policijske stanice u Gračanici, zahtevajući kažnjavanje napadača.

Dimitrijević je preneo da se napad na njegovog sina dogodio na 50 metara od njihove porodične kuće.

“Automobil je došao iz pravca Prištine, izašle su tri osobe i počele da psuju i viču privatni posed. Ne znam o kom privatnom posedu se radi i šta je to moj sin prekršio. I da jeste, ja sam za svaku sankciju šta god da je uradio, nije nikakav problem. Obraćali su mu se na albanskom i potpuno sam siguran da je ovo etnički motivisan sukob. Nadam se da će tužilaštvo da bude nepristrasno i da će da se utvrdi propust u ovome što je sinoć uradila policija”, zaključio je Dimitrijević.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković kazao je da je u pitanju tuča i da je motiv bio nesporazum.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da je ovo etnički motivisani napad i da tako nešto više ne sme da se dogodi u Gračanici.

RTS

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar