Mladić svirepo ubio svog prijatelja, porodica U ŠOKU - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Mladić svirepo ubio svog prijatelja, porodica U ŠOKU

Mladenovčanin Nikola Novaković (26) uhapšen je u subotu zbog sumnje da je svog druga Nikolu Glišića (19) usmrtio zadavši mu nekoliko uboda nožem. Ubistvo se dogodilo u subotu ujutru u mladenovačkom naselju Bataševo, a policija je odmah privela osumnjičenog. Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ubistvo se dogodilo u Vardarskoj 39, oko 4 sata, u kući u kojoj je Nikola Novaković živio sa ocem i babom. Navodno je Novaković, pošto je zadao nekoliko smrtonosnih uboda nožem Glišiću – pozvao Hitnu pomoć. Ljekarska ekipa odmah je obavijestila policiju. Kada su upali u kuću, mogli su samo da konstatuju smrt nesrećnog mladića.

Prema nezvaničnim informacijama, i jedan i drugi konzumirali su narkotike, pa se vjeruje da je droga bila uzrok zločina. Nikola Novaković je priveden u stanju nervnog rastrojstva, a policija je u kući pronašla kuhinjski nož kojim je ubistvo počinjeno.

– Policija nam je ujutru upala u kuću – priča baba Nikole Novakovića, osumnjičenog za ubistvo.

– Mene je sin probudio jer ne čujem dobro. Obišli su prizemlje, a kad su se popeli na sprat, imali su šta da vide. Prepoznala sam tog dečka. Družio se prije sa Nikolom. Jednom prilikom sam ga posavjetovala da se mane mog unuka, da on nije dobro društvo. I on je jedno vrijeme prestao da dolazi. A onda se opet pojavio. Posljednjih dana često je dolazio, išao oko kuće. Nikola ima zaseban ulaz za sprat, i stalno je dovodio koga je stigao. Bog će ga znati šta se dogodilo.

Prema riječima Nikoline babe, on je sam pozvao Hitnu pomoć pošto je izbo druga. Kaže i da Nikola već dugo uzima narkotike, ali i da ga je njen sin nekoliko puta vodio na odvikavanje.
– Nas je u 4 ujutru probudila policija – priča prva komšinica Novakovića. – Neko nam je lupao na vrata, ali pošto ovo nije bezbjedan kraj, muž i ja nismo htjeli da otvorimo. Onda smo videli siluete kako šetaju po dvorištu. To nas je uplašilo. Kad smo vidjeli rotaciona svjetla policije i Hitne pomoći, izašli smo iz kuće misleći da se dogodila neka nesreća na putu. Tad smo čuli kakav zločin se dogodilo.

Rotaciona svjetla i glasovi u dvorištu probudili su i Novakovićevog druga iz detinjstva, koji stanuje u ulici paralelnoj sa Vardarskom.

– Kad sam vidio sirene, pomislio sam da se Nikola predozirao. Vidio sam Nikolinu majku kako pada u nesvijest i kako je policajci unose u kuću. Već sam počeo da plačem kad sam pitao prvog inspektora na koga sam naletio da li je Nikola živ. Rekao mi je: Dobro je Nikola, ali je ubio druga. I tog Nikolu Glišića sam video u petak u prodavnici. Svi smo sedeli zajedno 16. decembra, kada je Nikoli bio rođendan. Obojica su se drogirali, Nikola već duže vrijeme. Zašto se ovo dogodilo, niko to ne zna. Činjenica je da Nikola u posljednje vrijeme nije bio sav svoj. Čuo je glasove u glavi, pričao da ga prate.

Ubijeni Nikola Glišić (19) takođe je bio jedinac. Od ranije je poznat policiji po nasilničkom ponašanju. Navodno je iz osnovne škole izbačen i premješten u drugu jer je tukao drugarice.

(Novosti)

Danas objavljeno

Javili se Rusi: Sabotaža

M.

Otvaramo tri predmeta u vezi Andree Dorić!

M.

U Srpskoj preminule četiri osobe, 128 novozaraženih

M.

Ostavite komentar