28. Juna 2022.

Mladić iz Beograda uhapšen na Gazimestanu; Policija ih pretresala i skidala. Letjeli i dronovi

Big Portal

Nakon liturgije u manastiru Gračanica stotine okupljenih građana krenulo je svojim vozilima i autobusima na Gazimestan, ka spomeniku srpskim junacima.

Patrijarh Porfirije održao je parastos kod spomenika na Gazimestanu, gde se oko 13 časova okupilo nekoliko stotina Srba, pretežno iz centralnog Kosova.

Patrole policije bile su prisutne u znatno većem broju nego prošle godine.

Na ulazu na prostor Gazimestana kod Prištine, pretresali su torbe, a građanima koji su imali majice sa srpskim nacionalnim obeležjima tražili su da ih skinu.

https://twitter.com/InfoFokusi/status/1541748171289804802

Okupljanje je prošlo bez incidenata, s tim da je najveći broj građana nakon završene liturgije napustio Gazimestan, dok je manja grupa ostala i peva i skandira, prenosi portal Kosovo online.

Okupljeni Srbi skandiraju “Kosovo, Srbija” i pevaju pesme posvećene Kosovu.

https://twitter.com/Dejanimi2/status/1541741609099853824

Uhapšen mladić iz Beograda
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu. Policajci su mu, pošto je parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici završen, nagom do pojasa, stavila lisice na ruke i odvela ga džipom u pravcu Prištine. Nikola Nedeljković je bio u grupi vernika koja je iz Beograda došla na Vidovdan, na liturgiju u manastiru Gračanica i na parastos srpskim junacima stradalim u Kosovskoj bici 1389. godine. Nema navoda i objašnjenja policije šta je motiv i povod za hapšenje, ali policajci na Gazimestanu su rekli RTS-u da Nedeljković nije imao lična dokumenta kod sebe. Pošto su ga odveli policijskim automobilom, Nedeljkovićevi drugovi iz grupe su policiji pokazali njegovu ličnu kartu radi utvrđivanja identiteta. O daljem postupku prema Nedeljkoviću odlučiće tužilac, rekli su u policiji za RTS.

Policija, koja je juče najavila povećanje bezbednosnih mera, ovo područje nadgledala je i dronovima.

Osim Srba sa Kosova, na obeležavanje Vidovdana došli su mnogi i iz Srbije i Crne Gore.

Prostor Gazimestana kraj spomenika srpskim junacima je centralno mesto obeležavanja Vidovdana na Kosovu, prenosi portal Kosovo online.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare