13. Januara 2022.

Mladi u Dragočaju ostali bez prostora za okupljanje i druženje

Big Portal

Ovaj centar otvoren je u januaru 2021. godine kao projekat Omladinskog centra “Zdravo da ste” i “In fondacije” te je osmišljen kao prostor gdje omladina ovog prigradskog naselja može kvalitetno da provodi svoje slobodne vrijeme.

Tanja Boromisa iz OC “Zdravo da ste” istakla je da se ovaj centar finansirao isključivo iz projekata te da je za njegov stalni rad potrebno dugoročno finansiranje.

“Kada smo završili sa projektima, morali smo ga privremeno zatvoriti, ali se nadamo njegovom otvaranju, jer je zainteresovanost omladine bila velika”, kazala je Boromisa za “Nezavisne”.

Istakla je da se radi o manjem prostoru, u kojem je, uz poštovanje epidemioloških mjera, smjelo da boravi oko 13 ljudi.

“Centar je uvijek bio popunjen. Mladi koji su dolazili aktivno su učestvovali u svim projektima, imali su svoje inicijative i predlagali ideje”, kazala je Boromisa.

Dodala je da su i često pomagali mlađim posjetiocima Centra u učenju i prevazilaženju prepreka u gradivu.

Prema njenim riječima, od zatvaranja Centra, mnogo omladine iz Dragočaja dolazi i aktivno učestvuju u radu OC “Zdravo da ste” u njihovom sjedištu.

“Svi centri ovakvog tipa moraju da imaju dugoročno finansiranje koje nije vezano isključivo za projekte”, istakla je Boromisa. Dodala je da nije dovoljno samo plaćanje prostora, nego i ljudi koji će tu da rade i borave i njihovih putnih troškova.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare