Mladi političar, koji je bio na respiratoru i u komi, savladao KORONU - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mladi političar, koji je bio na respiratoru i u komi, savladao KORONU

Nikola Vukčević (32), mladi političar iz Banjaluke, nakon 40 dana teške borbe za život, pobijedio je koronu, oporavlja se i uskoro će biti otpušten na kućno liječenje.

Potvrdio je to za Srpskainfo njegov prijatelj Davor Strika, koji je u teškim danima bio uz njega i njegovu porodicu mladu suprugu i kćerkicu, osmomjesečnu bebu.

– Oporavak ide u željenom pravcu. Nikola je van životne opasnosti i nadamo da će se uskoro vratiti svojoj kući i porodici. Zahvaljujemo svima koji su ga u ovim teškim danima podržavali, a posebno ljudima iz cijele Srpske, koji su darovali krv neophodnu za Nikolino liječenje. Želimo brz oporavak svima zaraženima od kovida – poručio je Strika.

Nikola Vukčević je na minulim izborima bio kandidat za odbornika u Banjaluci, na listi Socijalističke partije. Mandat u Skupštini grada mu je izmakao; ostao je prvi ispod crte na listi svoje stranke, vjerovatno i zato što se razbolio u jeku kampanje.

Prve simptome kovida osjetio je 11. oktobra, a već za nekoliko dana energični mladi Banjalučanin je bio na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS, na Klinici za intenzivnu medicinu.

Priključen je na respirator, intubiran i uveden u indukovanu komu. Bile su mu neophodne i redovne transfuzije krvi, pa je upućen apel svima koji imaju, inače rijetku, krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli. Na apel se odazvali na hiljade darovalaca krvi iz cijele Srpske.

Lijepe vijesti iz UKC RS obradovale su mnoge, pogotovo mlade ljude, ne samo iz Banjaluke i iz Socijalističke partije, jer je zbog svoje pozitivne energije i aktivizma Nikola bio omiljen i u drugim gradovima i među ljudima koji nisu politički aktivni.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Uragan Jan sve jači dok se približava Kubi

Vanja A

Erdogan: Želimo da organizujemo susret Putina i Zelenskog

Vanja A

Orban: Ako nam EU uskrati sredstva, uzećemo ih od drugog izvora

Vanja A

Ostavite komentar