11. Februara 2022.

Mlada srpska majka preživjela dramu u Dubaiju – puštena nakon devet dana zatočeništva

Big Portal

Pavlini je sve vreme pretilo izručenje u Saudijsku Arabiju, gde bi sigurno bila uhapšena, a ćerkica zauvek bila odvojena od nje.

Agonija je počela kada je Pavlina u januaru ove godine, zajedno sa sestrom Milkom i ćerkicom, otišla u Saudijsku Arabiju da dete vidi oca, saudijskog državljanina. Po dolasku na njegovu teritoriju, otac Alsalem Jasin im je uzeo pasoše, uz izgovor kako mora da prijavi njihov boravak u Saudijskoj Arabiji.

Posle nekog vremena Pavlina je shvatila da su njegove namere drugačije i da ne želi da im vrati dokumenta, te da je pritom predao zahtev da se detetu izmeni državljanstvo bez majčinog pristanka.

Pavlina se u toj borbi za svoju ćerkicu domogla svog pasoša, ali ne i Sarinog, pa je sa devojčicom nekako uspela da se domogne Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tu je na aerodromu u Dubaiju ostala zatočena u tranzitnoj zoni jer je njen muž u Arabiji već prijavio “otmicu deteta”, iako je on zapravo pokušao nelegalno da ih zatoči i prisilno zadrži.

Zato se u Emiratima obratila srpskoj ambasadi za pomoć, gde su joj maksimalno izašli u susret i izdali putni list za ćerkicu koja nije imala pasoš. Ipak, vlasti Emirata u početku nisu prihvatale da puste Pavlinu i Saru da se vrate u domovinu Srbiju.

Dvaput su pokušali da je deportuju, a pred treću deportaciju je stigao spas u poslednji čas.

Posle devetodnevne agonije i nadljudske borbe srpske diplomatije da naše državljanke spasi od deportacije u Saudijsku Arabiju, danas su konačno uspeli. Pavlina je sestrom i detetom na sigurnom i očekuje ih srećan povratak u Srbiju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare