2. Marta 2021.

Mlada pjevačica Valentina Kuzmanović otkriva čija podrška joj najviše prija

Big Portal

Valentina Kuzmanović (19), nekadašnja finalistkinja takmičenja ,,Neki novi klinci“, sada jedna od najpopularnijih takmičarki u ,,Zvezdama Granda“, izazvala je pravu pometnju svojim nastupom kada je otpevala srpsku rodoljubivu pesmu.

U intervjuu za ,,Alo!“, ova mlada, buduća zvezda je otkrila zašto je odabrala nesvakidašnju numeru za ovakvu vrstu takmičenja, kako je sarađivati sa Marijom Šerifović, ali i koliko je ponosna na istoriju svog rodnog grada Kruševca i srpski narod. Ona je priznala i da joj prija podrška velikog broja javnih ličnosti.

Nesvakidašnji izbor pesme. Zašto si odabrala da pevaš pesmu ,,Veseli se, srpski rode“?

– Želela sam da publika čuje nešto drugačije od pesama koje se stalno ponavljaju u takmičenju. Konkretno, ova pesma mi je prirasla srcu, a etno muziku pevam i osećam dušom!

     360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Dolaziš iz Kruševca na koji si, kako često ističeš, mnogo ponosna. Koliko poznaješ istoriju svog grada?

– Ponosna sam što je Kruševac bio srpska prestonica u vreme vladavine cara Lazara, kada je bio Boj na Kosovu. To dodatno daje težinu etno muzici koja opisuje istoriju, zato i volim da je pevam.

Kakvo je tvoje dosadašnje iskustvo sa mentorkom Marijom Šerifović? Šta ti je ona rekla pred ovaj nastup i da li te savetuje da nastaviš da pevaš ovaj žanr?

– Za Mariju imam samo reči hvale. Predivno mi je dosadašnje iskustvo i znam da će i nadalje biti. Savetuje me da ponovo pevam etno u nekom od narednih krugova.

– Imam 19 godina i sama sam naučila kako treba da se voli svoja zemlja. Krivo mi je što je Balkan takvo podneblje gde se ljudi konstantno prepiru oko nacije i vere i minulih ratova, kao i ko je više imao žrtava, ko je više ginuo, a s druge strane niko ne misli o tim žrtvama zapravo. Roditelji su me naučili da poštujem druge narode i veru, kao i da širim ljubav, a ne mržnju. Moja odgovornost da tu misiju ispunim je utoliko veća jer imam priliku da spajam ljude kroz muziku. Volim Nemanjiće, a od svetinja najviše Lazaricu i našeg prvog arhiepiskopa Svetog Savu – rekla je ona.

Jedina si koja je pobedila Džejlu Ramović kada ste pevale splet pesama u finalu takmičenja ,,Neki novi klinci“. Da li si u kontaktu sa njom?

– Jesam, čujemo se i međusobno podržavamo. Volela bih muzičku saradnju sa Džejlom u budućnosti.

 Kakav je osećaj kada preko noći postaneš poznat?

– Osećam se čudno, nisam ni svesna šta se dogodilo. Ne smatram sebe poznatom, ponašam se sasvim normalno.

Nakon nastupa si dobila veliku podršku javnih ličnosti. Koliko ti to znači?

– Ne mogu da opišem! Drago mi je što sam izazvala reakciju javnih ličnosti, među kojima su pevači poput Ane Sević, Jelene Kostov, Milana Dinčića, Slobe Radanovića…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare