15. Marta 2021.

“Mjesto ABA lige u Evroligi nije ugroženo”

Big Portal

Poslednjih godina se često dovodi u pitanje prohodnost klubova iz Jadranske lige u elitno takmičenje, posebno nakon što su pojedini klubovi iz Nemačke i Francuske dobili višegodišnje licence.

“Koliko znam, mesto za predstavnika regiona, za klub iz Jadranske lige, nije ugroženo. To mi je potvrđeno iz pres-ofisa Evrolige ovih dana. Tu se ništa, kažu, ne manja, i Jadranska liga ostaje sa statusom preferentne lige za jednu od takozvanih ‘pozivnica'”, rekao je Stanković gostujući u studiju TV B92 uoči “večitog” derbija.

Zvanično, mesto u Evroligi nije garantovano isključivo za šampiona ABA lige.

“Namerno sam upotrebio termin ‘predstavnik’, jer ako bih rekao ‘prvak’, nisam siguran da bi svi klubovi koji učestvuju u Jadranskoj ligi, a u slučaju osvajanja titule, mogli da ispune zahteve, standarde Evrolige da bi učestvovali u takmičenju. Tu mislim na salu, na hotel, aerodrom, na te tehničke uslove. To se ne dovede u pitanje ako titula ide u ruke Zvezde, Cedevita Olimpije, Budućnosti. Možda bi i Mornar mogao da prođe s obzirom da imaju novu dvoranu, mada ako se proširi”.

On je još jednom potvrdio.

“Ali da se ne bavimo pretpostavkama – region će imati predstavnika i narednih godina, tako da Zvezdi i ostalim potencijalnim kandidatima za titulu ostaje da se izbore na terenu da i dogodine u Beogradu gledamo utakmice na najvišem klupskom nivou”, rekao je Stanković.

To će biti 22. sezona Evrolige.

“Sećam se kad smo počeli 2000. godine, potpuna jedna neizvesnost jer se prvi put u istoriji jednog sporta dogodilo da se klubovi izdvoje iz međunarodne federacije (FIBA, prim. aut) i da sami organizuju svoje takmičenje. Bilo je velikih pesimista koji su predviđali brz krah, ali to se nije dogodilo i Evroliga opstaje i rekao bih da je i dalje vrlo stabilna. Da li se sve to što se tamo dešava nama sviđa ili ne je drugo pitanje”, zaključio je ugledni srpski košarkaški novinar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare