Mještanin sela Majske poljane: Ostali smo bez svega, najveći gubitak ljudski životi - BIGportal.ba
Region Vijesti

Mještanin sela Majske poljane: Ostali smo bez svega, najveći gubitak ljudski životi

Dragiša Lončarević, mještanin sela Majske poljane kod Gline, izjavio je da su razaranja od zemljotresa ogromna, da je na ovom području praktično život na duže vrijeme nemoguć, ali da je najveći gubitak – pet izgubljenih života mještana, od čega su dvojica Srbi.

On je naveo da je epicentar zemljotresa bio na kilometar i po od tog većinskog srpskog sela i da je u zemljotresu porušen mjesni Dom kulture i većina kuća.

“Na žalost, ostali smo bez petoro seljana. Najteža nam padaju ljudske žrtve. Jednu baku smo izvukli iz ruševina. Bori se za život u Sisku. Njen muž je, na žalost, preminuo”, rekao je on za RTS.

Lončarević je rekao da su selu trenutno najpotrebniji agregati da bi pokušali da prežive.

“Ostali smo bez svega. Vodu nemamo. Struju, ko zna kada ćemo dobiti jer je pokidana mreža. Potrebni su nam agregati i za nas i da pokušamo spasiti stoku”, rekao je on.

Iz Majskih poljana i ostalih srpskih naselja sa područje Gline, Siska i Petrinje, koji su juče pogođeni razarajućim zemljotresom apelovali su da im vlasti Srbije izađu u susret i omoguće ulazak u državu bez negativnog pi-si-ar testa kako bi otišli kod rodbine i tako se sklonili od zime i nevolje u kojoj su se našli.

Hrvatsku je juče pogodio snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru, a epicentar je bio tri kilometara od Petrinje. 

Danas objavljeno

Usporen saobraćaj kroz Prijedor; U Kozarskoj Dubici voda prodrla u podrume

M.

“Omikron ne izaziva tešku sliku bolesti”

M.

Vučić nakon sastanka sa predsjednikom Slovenije: Imamo veoma dobre odnose

M.

Ostavite komentar