Mještani Ade zabrinuti nakon sudara: Rampe nema – Željeznice čekaju dijelove - BIGportal.ba
Banja Luka

Mještani Ade zabrinuti nakon sudara: Rampe nema – Željeznice čekaju dijelove

Mještani banjalučkog naselja Ada zabrinuti su za sigurnost prilikom prelaska pruge kod Incela u Ulici Veljka Mlađenovića, jer rampa i svjetlosna signalizacija nisu u funkciji.

Rampa je uništena u subotu prilikom nesreće na ovom prelazu u kojoj je došlo do sudara voza i kamiona, a mještani sada u strahu prelaze preko pruge.

„Bez rampe, prethodnih dana kada sam prelazila prugu morala sam otvoriti četvoro očiju, jer je sigurnost ugrožena“, istakla je Aleksandra Radujković koji živi nedaleko.

Na pomenutom prelazu danas se nalaze radnici, a radovi na postavljanju uništene rampe su u toku, što je za BL portal potvrdila i Aleksandra Simić iz Željeznica Republike Srpske.

Simićeva ipak nije precizirala kada će radovi biti gotovi i kada će nova rampa sa pratećom bezbjednosnom infrastrukturom biti postavljena.

„Ekipe rade na tome, a čeka se i nabavka neophodnih dijelova. Rampa ne može biti postavljena odmah jer to podrazumijeva i zamjenu određenih dijelova kao na primjer betoniranja stuba gdje je rampa“, istakla je naša sagovornica.

Simićeva je dodala i da je pružni prelaz inače osiguran najvišim nivoom osiguranja, kao i da je uviđaj o tome šta je dovelo do nesreće završen, te je navela uzrok zbog kojeg je došlo do iste.

„Kao i kada su pitanju nesreće na putnim prelazima uzrok je nepažnja i nepoštovanje saobraćajne signalizacije“, tvrdi ona i dodaje da je rampa u trenutku nesreće bila u funkciji bez ikakvih smetnji.

Srđan Banović, BL portal

Danas objavljeno

Banjaluka: Usvojeni Nacrti rebalansa budžeta za ovu i budžet za narednu godin

M.

Novo rješenje za ZIBL, gradski menadžer: Gradska uprava priprema pozajmicu od pola miliona KM

Vanja A

Gradonačelnik Stanivuković: Čuvajmo svetinje ma čije god one bile

M.

Ostavite komentar