11. Maja 2021.

Mjesec dana “humanog parkinga” u Banjaluci: Prvi prihod porodici Tubonjić

Big Portal

“Od srca hvala svim dobrim ljudima na razumijevanju i na pomoći. Temelji su postavljeni, blokovi su došli. Što se počelo, valjda će se završiti”, kaže Ćiro.

Zadovoljstvo nije krio ni Miroslav Subašić iz “Mozaika prijateljstva”, koji vjeruje da će ovakve i slične akcije mnogima u gradu biti od pomoći.
“Danas sam najsrećniji čovjek, hvala Gradu koji iskorištava svoj prostor kako bi pomogao ljudima koji nemaju od čega da žive”, kaže Subašić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je da će izgradnjom novih parking mjesta u gradu biti i sve više humanih parkinga, a sredstva prikupljena na taj način biće korišćena za pomoć najugroženijima.

“Ovog puta je to porodica Tubonjić kojoj pomažemo da dobiju novu kuću. Trenutno je Grad uključen u tri takve akcije”, poručio je Stanivuković.

U gradu je aktivno deset humanih parking mjesta koja građane koštaju marku po satu, jednako kao i sva ostala u prvoj parking zoni. Razlika je samo u broju na koji se šalje SMS za parking – 083 5124.

Sredstva od tih parking mjesta uplaćuju se na isti račun kao i ostala, ali se na mjesečnom nivou izdvajaju i njihov ukupni iznos biće objavljen na sajtu Gradske uprave, potvrdili su za BL portal iz Gradske uprave.

Nikolina Damjanić, BL portal

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare