25. Marta 2021.

Mjere za ulazak u Srbiju za katolički Uskrs: Šta se priznaje na granici, a šta ne?

Big Portal

Moći će da pređu granicu i sa potvrdom o vakcinaciji umesto s negativnim PCR testom.

Priznavaće se, međutim, samo vakcine date u Srbiji, bez obzira iz koje zemlje osoba dolazi, prenose beogradski mediji.

Za ulazak iz zemalja regiona, za koje ni do sada nije bio potreban PCR test, sve ostaje isto, što znači da je ulazak iz BiH, Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bugarske slobodan. Državljani drugih zemalja moraju da imaju obavezan negativan PCR test.

Državljani Srbije i dalje u zemlju mogu da uđu i bez PCR testa ili potvrde o vakcinaciji, ali u tom slučaju idu u obavezan kućni karantin, koji se automatski prekida ako ovde urade PCR i budu negativni.

Vlada Srbije donela je izmenu Uredbe danas a stupila je na snagu sa danom objavljivanja.

Lice koje poseduje potvrdu o potpunoj vakcinaciji protiv bolesti kovid 19 koju je izdala javna zdravstvena ustanova Republike Srbije, može ući u Srbiju bez negativnog RT-PCR testa na prisustvo koronavirusa ili antigen FIA RAPID testa, navodi se u danas objavljenim izmenama i dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Kako se navodi u dokumentu objavljenom u Službenom glasniku, način primene ovog izuzeća određuje se aktom ministra zdravlja.

Kontrolu posedovanja potvrde o vakcinaciji vrši MUP na osnovu podataka zdravstvene ustanove koja je izvršila vakcinaciju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare