Mjere za ublažavanje štetnih posljedica virusa korona u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mjere za ublažavanje štetnih posljedica virusa korona u Srpskoj

Vlada Republike Srpske usvojila je mjere za ublažavanje štetnih posljedica virusa korona na privredne subjekte u Republici Srpskoj.

Predložene mjere za ublažavanje štetnih posljedica virusa korona na privredne subjekte u Republici Srpskoj su sljedeće:

  1. Odgoda plaćanja poreza na dobit i svih obaveza po završnom računu za 2019. godinu do 30.06.2020. godine.

Obaveze će biti isplaćene u ratama do kraja 2020. godine.

  1. Hitna isplata povrata poreza i doprinosa za povećanje plata u 2019. godini. Isplata počinje u ponedjeljak, 16.03.2020. godine.
  2. U ponedjeljak, 16.03.2020. godine, održaće se sastanak sa svim predstavnicima bankama u Republici Srpskoj u Vladi Republike Srpske u cilju obezbjeđenja grejs perioda za kreditna zaduženja privrednih subjekata.
  3. Smanjenje parafiskalnih nameta u završnoj fazi biće realizovano u aprilu 2020. godine.
  4. Kod najugroženijih privrednih subjekata koji rade sa zemljama koje su najteže pogođene virusom korona, vršiće se analizu stanja pojedinačno.
  5. Uvodi se moratorij na otplatu kredita Investiciono-razvojne banke u trajanju od tri mjeseca za privredne subjekte u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, Vlada Srpske osnovala je danas dva krizna štaba – Štab za praćenje epidemiloške situacije u Republici Srpskoj, a u vezi sa novim virusom korona i Štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske.

U Štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske imenovani su ministri: Zora Vidović – ministarka finansija, Srebrenka Golić – ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Petar Đojić – ministar energetike i rudarstva, Vjekoslav Petričević – ministar privrede i preduzetništva, Đorđe Popović – ministar saobraćaja i veza i Suzana Gašić – ministarka trgovine i turizma.

Danas objavljeno

U operativnoj akciji “Flaj” četiri lica lišena slobode

Vanja A

Petković: Kurti najveća prepreka napretku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine

Vanja A

Kurti: Formiranje ZSO nije moguće, Srbija treba nama da plati odštetu

Vanja A

Ostavite komentar