Mjere bezbjednosti povodom Orbanove posjete: Zabrana saobraćaja na području Banjaluke i Laktaša - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mjere bezbjednosti povodom Orbanove posjete: Zabrana saobraćaja na području Banjaluke i Laktaša

Mjere bezbjednosti zbog posjete mađarskog premijera Viktora Orbana Republici Srpskoj biće uvedene na području Banjaluke.

Naredbu o zabrani saobraćaja na trasi kretanja štićene ličnosti Međunarodni aerodrom Banjaluka–Laktaši–Klašnice–Glamočani, izdao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Vozilima će biti zabranjeno kretanje od 11.00 do 12.00 časova i od 13.00 do 14.00 časova, odnosno u vrijeme dolaska i povratka štićene ličnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Na predviđenoj trasi kretanja štićene ličnosti od 10.30 do 15.00 časova zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila teža od 7,5 tona.

Od 10.30 do 15.00 časova zabranjuje se prevoz eksplozivnoh materija u drumskom saobraćaju na području opštine Laktaši.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice, za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Iz MUP-a Republike Srpske podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je radi bezbjednosti na trasi kretanja štićene ličnosti i na području opštine Laktaši u navedenim terminima zabranjena upotreba dronova.

Danas objavljeno

Opozicija traži novo brojanje za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar