MIUI 13 bi mogao biti objavljen prije kraja ove godine - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

MIUI 13 bi mogao biti objavljen prije kraja ove godine

MIUI 12.5 je Xiaomijev trenutni prilagođeni skin preko Androida 11 i za njega se tvrdi da je značajno poboljšao korisničko iskustvo u poređenju sa prethodnim verzijama sa bržim animacijama i prilično manje bloatware-a.

Sada se čini da kineska kompanija priprema sledeću veliku verziju MIUI-ja, pod nazivom MIUI 13. Pre nekoliko dana, Xiaomi je zvanično najavio plan izdavanja treće stabilne verzije poboljšane verzije MIUI 12.5. Trebalo bi da dovrši ažuriranje na svim Xiaomi-jevim uređajima do kraja decembra.

Poboljšana verzija MIUI 12.5 je nadograđena u četiri glavne oblasti, a pre nekoliko dana, generalni direktor Redmija Lu Veibing nagovestio je preko Weibo-a da će MIUI 13 uskoro doći. Deleći svoj plan ažuriranja MIUI 12.5 Enhanced Edition za treću seriju uređaja, nagovestio je da MIUI 13 „nije daleko iza njega“.

Ovo donekle sugeriše da bi sledeća iteracija MIUI-ja mogla da postane zvanična u decembru ili početkom sledeće godine na predstojećem predstavljanju Xiaomi 12 serije u Kini. Xiaomi je predstavio MIUI 12.5 na konferenciji na lansiranju Mi 11 krajem decembra prošle godine. Dakle, možemo očekivati sličan tajming objave, i ovoga puta.

Za MIUI 13 se priča da donosi nove animacije, fontove, redizajnirane ikone aplikacija, poboljšani panel sa obaveštenjima i napredne opcije privatnosti. Takođe možemo očekivati poboljšane „Always On Display“ teme, novi režim za uštedu energije za poboljšanje performansi baterije, poboljšani sistem obaveštenja koji bi mogao da omogući upravljanje starijim i novijim obaveštenjima i novim pozadinama. Možemo očekivati još takvih karakteristika i kompanija bi mogla da počne da ih najavljuje u narednih nekoliko nedelja

MIUI 13 takođe može zvanično da donese sa sobom vidžete nalik iOS-ovim, pametne alate, pomoćnik za prednju kameru, MIUI Pure Mode, proširenje memorije, nove MIUI+ funkcije i još mnogo toga. Na kraju, ali ne i najmanje važno, mogla bi postojati i prilagođena verzija za Redmi uređaje jer bi mogli doći sa inferiornim specifikacijama u poređenju sa Xiaomijevim premium uređajima.

Danas objavljeno

Asrock će vam zamijeniti matičnu ploču ako vam se naljepnica zaglavi u DIMM slotu

Vanja A

Xiaomi predstavio 12T seriju i nove IoT uređaje

Vanja A

Aplikacija koja kopira Dynamic Island funkciju preuzeta u impresivnom broju

Vanja A

Ostavite komentar