Mitsubishi ostaje u Evropi - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mitsubishi ostaje u Evropi

Mitsubishi Motors je na kraju ipak poništio odluku da napusti evropsko tržište, mada će njihovo prisustvo na našem kontinentu biti ograničeno samo na određena tržišta.

Podsećanja radi, Mitsubishi je prošle godine saopštio da će prestati da uvodi nove modele na evropsko tržište, kao deo pomeranja fokusa na unosnije azijsko tržište, s ciljem da smanji troškove i poboljša operativni profit.

U najnovijem saopštenju se sada navodi da će Mitsubishi na evropsko tržište plasirati “sestrinske” modele iz Renault–Nissan alijanse, ali sa određenim razlikama.

Konkretnije, Mitsubishi Motors je odlučio da nabavlja vozila od Renaulta, za odabrana glavna tržišta u Evropi. Počevši od 2023. godine, Mitsubishi Motors će prodati dva “sestrinska” modela proizvedena u postrojenjima Renault Grupe, koja su bazirana na istim platformama, ali sa razlikama koje će odražavati DNK Mitsubishi brenda.

Iz Alijanse međutim još uvek nije potvrđeno o kojim modelima se radi i u kojim tačno evropskim državama će se oni prodavati, jedino je poznato da Velika Britanija neće biti među njima.

Ivan Mitić–Autoblog.rs

Danas objavljeno

Maserati GranTurismo Folgore: šta se desi kada luksuzni sportski automobili postanu električni

Vanja A

Tesla u Berlinu već pravi 2.000 automobila sedmično

Vanja A

Rijetka Lancia Delta se prodaje za astronomsku cijenu

Vanja A

Ostavite komentar