Mitsubishi bi mogao da proizvodi neke modele u Evropi - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mitsubishi bi mogao da proizvodi neke modele u Evropi

Kako pišu pojedini mediji, Mitsubishi bi mogao da poništi odluku o napuštanju evropskog tržišta, i to zbog sve većeg pritiska svojih partnera Renaulta i Nissana.

Mitsubishi je prošle godine saopštio da će prestati da uvodi nove modele na evropsko tržište, kao deo pomeranja fokusa na unosnije azijsko tržište, s ciljem da smanji troškove i poboljša operativni profit.

Međutim, najnovije vesti kažu da bi Mitsubishi navodno mogao da prebaci proizvodnju nekih modela u fabrike Renaulta u Francuskoj. To između ostalog piše i Financial Times, pozivajući se na interne izvore iz alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi.

Navodi se da su tri kompanije postigle preliminarni sporazum, ali i da bi konačna odluka trebalo da bude doneta u četvrtak 25. februara. Prema izvorima, dogovor bi i dalje mogao da se raspadne.

Informacije kažu da šefovi Mitsubishija (34% u vlasništvu Nissana, u kome Renault ima 43% učešća) ne žele da francuska politika utiče na strategiju alijanse.

Kako bilo, eventualno ponovno uvođenje novih Mitsubishi modela na evropsko tržište otvara mogućnost da se i na Starom kontinentu pojavi nedavno predstavljeni novi Outlander.

Ivan Mitić–Autoblog.rs

Danas objavljeno

Hofele tjuning za Mercedesovu G klasu

V.R.

Mercedes EQS – dizajniran za budućnost

V.R.

Lexus Teammate – samostalna vožnja na auto-putu

V.R.

Ostavite komentar