22. Oktobra 2022.

Mitrović: Sviđa mi se što svi očekuju da postignem gol

Big Portal

Rekorder po broju golova u reprezentaciji Srbije osvrnuo se na predstojeći Mundijal na kom “orlovi” imaju velike ambicije.

Dugo vremena nije bilo reprezentativnih mečeva, ali kada predstavljate svoju državu, vreme i mesto uopšte nije važno. I kada je sezona gotova, reprezentativni mečevi su važni, bez obzira da je li je u pitanju prijateljska, ili takmičarska utakmica. Mečevi koji dolaze su jako bitni i mi ćemo dati sve od sebe. To je najvažnija prilika koja mi je ukazana u karijeri. Nositi dres i predstavljati državu na velikim turnirima, to nema cenu. Ne samo u fudbalu, tako je koji god sport da je u pitanju. To je uvek veliko zadovoljstvo za svakoga. Kao što rekoh, predstavljati svoje ljude i igrati za svoju državu je najveća moguća privilegija“, rekao je Mitrović.

Pre četiri godine, Mitrović je nastupao u dresu Srbije na Mundijalu u Rusiji.

Mnogo mi je to značilo kao igraču. Uvek ste željni da učestvujete na najvećim takmičenjima i borite se protiv najboljih rivala. Zahvalan sam što sam već imao priliku da učestvujem na Svetskom prvenstu i postignem pogodak, čime je doživljaj još dodatno poboljšan. Mislim da se većina naših fudbalera već takmičilo na Svetskom prvenstvu. Imamo određenog iskustva, tako da ćemo se pripremiti i verujemo da će rezultat biti bolji. Prošli put nismo imali sreće. Neke stvari nam jednostavno nisu išle na ruku. Možda je to bilo zbog manjka iskustva. Ovog puta smo spremni. Igrači, ceo nacionalni tim i cela zemlja. Svi su uzbuđeni zbog Svetskog prvenstva“, kaže Aleksandar.

Kako je krenuo, lako se može dogoditi da i na završnom turniru bude najbolji strelac srpskog tima. Golovi su nešto što je za njega prvi zadatak.

To mi je posao. Kada igram za reprezentaciju, za Fulam ili bilo gde drugde, ljudi očekuju od mene da postignem gol. To je ono što ja radim. Pod velikim ste pritiskom kada ste napadač. Ne možete samo da igrate dobro, morate postići gol. Najveći pritisak dolazi iz toga što to treba da uradim na svakom meču. Tokom svoje karijere, navikao sam se na ovo. Sviđa mi se pritisak i šta mogu da uradim sa njim. Volim da dam gol i da osetim pritisak na svojim ramenima. Znam šta svi očekuju od mene. Najbolji osećaj je kada su svi srećni zbog onoga što si uradio. Volim da dam gol i sviđa mi se što svi očekuju od mene da postignem gol. To znači da sam dobar u tome“, zaključio je Mitrović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare