Mitrović podnio krivičnu prijavu protiv Radojičića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mitrović podnio krivičnu prijavu protiv Radojičića

Vojin Mitrović, vlasnik bijeljinskog „Oktan prometa“ i poslanik SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH, podnio je krivičnu prijavu protiv Igora Radojičića, gradonačelnika Banjaluke i potpredsjednika SNSD.

Razlog leži u činjenici da je prvi čovjek grada na Vrbasu odbio da Mitroviću izda građevinsku dozvolu za gradnju benzinske pumpe na zemljištu Poljoprivredne škole, saznaje Srpskainfo u izvorima bliskim Okružnom tužilaštvu.

Prema tom saznanju, Tužilaštvo je, po Mitrovićevoj prijavi, već otvorilo predmet i započelo određene provjere, te zatražilo i Radojičićevo izjašnjenje.

Po navodima iz prijave, Mitrović, kako se tvrdi, Radojičića optužuje za „zloupotrebu službenog požaja i nesavjestan rad u službi“.

Razlog za to je odbijanje gradskih vlasti da mu izdaju građevinsku dozvolu za gradnju benzinske pumpe na atraktivnoj lokaciji u banjalučkom naselju Lazarevo.

Radojičić je, kako stoji u tekstu, postupio u potpunosti u skladu sa zakonom i dozvola nije izdata zbog toga što je sporna lokacija u središtu sudskog spora koji vode Banjaluka i Poljoprivredna škola.

Mitrović, navodno, pumpu namjerava praviti na zemljištu koje je u sporu.

(BN)

Danas objavljeno

Gasprom nastavlja isporuke gasa Italiji

M.

Okružni sud Banjaluka odbio optužnicu protiv Zeljkovića i saučesnika

M.

Putin potpisao zakone o ulasku ukrajinskih teritorija u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar