21. Oktobra 2021.

Mitrović i Lazarević pred Albu: Fokus svih 40 minuta

Big Portal

Zvezda u petak od 19 sati dočekuje nemački tim petom kolu Evrolige u hali “Aleksandar Nikolić”.

“Očekuje nas jedan kvalitetan tim, koji ima dosta problema sa povredama na početku sezone i zbog toga je bilo dosta oscilacija u njihovim rezultatatima i igri. To je svakako tim koji, ako mu se dozvoli da igra kako ume, može da napravi problem svakoj ekipi, pa tako i nama. Fokus 40 minuta, pre svega u odbrani, da iskoristimo sve njihove slabije strane u skraćnoj rotaciji. Nadam se da ćemo pred punim tribanama doći do nove pobede“, rekao je Luka Mitrović novinarima u hali “Aleksandar Nikolić”.

Crveno-beli su posle gustog raspored imali dužu pauzu bez utakmica.

“Svakako je prijalo posle četiri-pet mečeva u sedam dana. Odmorili smo, napunili smo baterije koliko-toliko i imali prvi-drugi put u sezoni da spremimo meč kao ljudi. Svakako ori dočekujemo sutrašnji mec”, zaključio Mitrović.

Njegov saigrač Stefan Lazarević ističe da je tim na pravi način iskoristio pauzu,

“Izašli smo iz nekog teškog perioda i iskoristili smo da se rehabilitujemo, odmorimo i pripremimo za meč. Alba je nezgodna ekipa godinama unazad, čija se igra bazira na velikoj slobodi i individualnoj slobodi igrača. Moramo da anulirmao sve njihove prednosti, da individulano pružimo otpor svakom igraču i da budemo fokusirani i spremni da odgovorimo na njihovu igru”
, poručio je Lazarević.

“Ključ pobede je fokus kroz celu utakmicu i jaka odbrana. Da otvorimo dobro utakmicu, igramo na našem terenu i da to pokušamo da gradimo svih 40 minuta. Ja se nadam da će to biti dovoljno za pozitivan ishod”, rekao je Lazarević.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare