Mitropolija: Vernici neće prisustvovati pomenu Amfilohiju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Mitropolija: Vernici neće prisustvovati pomenu Amfilohiju

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da će sutra, povodom 40 dana od smrti mitropolita Amfilohija Radovića, služiti liturgiju i četrdesetodnevni pomen.

Zbog složene epidemiološke situacije, kako je saopšteno, liturgijama će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo.

U Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici biće služena sveta arhijerejska liturgija u kojoj će učestvovati više arhijereja Srpske pravoslavne crkve.

“Imajući u vidu ozbiljno epidemiološko stanje u Crnoj Gori, a shodno preporukama nadležnih zdravstvenih institucija i zvaničnim stavom i blagoslovom naše Crkve, liturgiji će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo, dok će svim vernicima biti omogućeno da tokom celog dana prilaze i poklone se grobu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, pomole se i zapale sveću za pokoj njegove duše”, saopšteno je iz MCP.

U saopštenju MCP i Eparhije budimljansko-nikšićke stoji da će liturgija biti zatvorena za sve novinarske ekipe, a da će biti emitovan direktan video i audio prenos putem internet sajtova Mitropolije i radija Svetigore.

Danas objavljeno

Evropska policija razbila kriminalnu mrežu krijumčara

M.

Pao sistem za prijavljivanje novozaraženih

M.

Vučić “testirao” prugu: Istorija, oboren rekord

M.

Ostavite komentar