Mitić sporazumno priznao krivicu za kaznena djela - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Mitić sporazumno priznao krivicu za kaznena djela

Optuženi Milan Mitić (1960. ), u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za optužnicu kojom ga tereti Tužilaštvo BiH.

Navedeni optuženi obuhvaćen je predmetom kodnog naziva “Lutka”, ali je više godina bio nedostupan pravosuđu BiH.

Skladno sporazumu, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od osam godina.

Optužnica Tužilaštva BiH, tereti optuženog zajedno sa drugim osobama za učestvovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala krivicuu 2006. godine, ubistvu Borisa Govedarice 2007. godine, pljački transporta novca Pavlović international banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke A.D. Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca JP BH Pošta 2008. godine.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za učestvovanje u navedenim kaznenim djelima i predložena kazna skladna je ulozi i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenih djela.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne sud.

Sporazumnim priznanjem, biće u potpunosti okončan sudskih postupak u predmetu kodnog naziva “Lutka”, jednoj od najopsežnijih optužnica iz oblasti organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(Agencije)

Danas objavljeno

Turska: Novinarka uhapšena zbog vrijeđanja predsjednika

M.

Bijeljinac vozio pijan pa izazvao saobraćajnu nesreću

M.

Gorio stan u Istočnom Sarajevu

V.R.

Ostavite komentar