7. Maja 2022.

Misteriozno ostrvo na Guglovim mapama zbunilo naučnike: “Bizarno, tamo su samo talasi”

Big Portal

Čudan pojas zemlje, poznat i kao “Sandy Island”, bio je nepoznanica dugi niz godina. Pojavio se između Australije i Nove Kaledonije, a na “Google Earth” se video kao tamna mrlja drugačija od ostalih ostrva koja se nalaze u blizini.

Naučnici nisu pronašli ništa osim plavih morskih talasa. Zabeležili su da onde dubine okeana iznose više od 1.400 metara te su došli do zaključka da je nemoguće da se ispod vode krije nešto što bi bilo vidljivo.

“Želeli smo to da proverimo jer su navigacione karte na brodu pokazale dubinu vode od 1.400 metara u tom području, što je vrlo duboko. Nalazi se na Google Earth i drugim mapama pa smo otišli da proverimo i nije bilo ostrva. Zaista smo zbunjeni, prilično je bizarno”, rekla je Marija Siton sa Univerziteta u Sidneju.

Gugl je na kraju 2012. godine uklonio takozvani “Sandy Island” sa mapa. Korisnici “Google Earth” tvrde kako se sećaju da su uočili nešto iz satelitskog prikaza morskog dna i da su bili šokirani kada su videli misteriozno ostvro koje datira iz vremena kad je britanski istraživač kapetan Džejms Kuk ucrtao “Sandy I” na severoistočnoj obali Australije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare