Misteriozni Radeon inženjerski GPU se pojavio na OpenVR benchmarku - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Misteriozni Radeon inženjerski GPU se pojavio na OpenVR benchmarku

Na OpenVR benchmarking listingu se pojavila misteriozna Radeon grafička karta, koja je upoređena sa Nvidia RTX 2080 Ti modelom.

GPU je ostvario benchmark rezultat koji je za 17,3% veći od Nvidia RTX grafičke karte, kada je korišćena ista HTC Vive kaciga.

Postavlja se pitanje koji AMD-ov test hardver bi ovo mogao biti, a pojedini sajtovi sugerišu da je u pitanju AMD Ryzen 4800H mobile procesor. To znači da bi AMD-ova test grafička karta mogla biti GPU unutar eksternog Thunderbolt GPU kućišta, ili neka druga forma test hardvera.

Još jedno od pitanja koja se postavljaju jeste da mli istem koristi jedan ili dvostruki GPU. Ukoliko se radi o sistemu sa jednom grafičkom kartom, to bi mogao biti veliki Navi GPU o kojem već dugo vremena dobijamo informacije preko glasina. Ukoliko je u pitanju multi-GPU sistem, on bi mogao koristiti već postojeće komponente.

Lisa SU, CEO kompanije AMD, je tokom CES sajma istakla da kompanija ima u pripremi Navi grafičku kartu iz najvišeg segmenta, kao i da PC gejmeri mogu očekivati buduće AMD video karte sa raytracing podrškom tokom 2020. godine.

Izvor: TechRadar/Benchmark

Danas objavljeno

AUO sprema 27-inčni 300Hz QHD i 32-inčni 8K4K monitor

Vanja A

Moto G60 i G40 Fusion zvanično predstavljeni sa Snapdragon 732G čipom i 120Hz ekranom

Vanja A

Galaxy Z Fold3 sertifikovan sa 4275mAh baterijom, imaće IP otpornost na vodu i prašinu

Vanja A

Ostavite komentar