Misteriozni bolid Formule 1 „juri“ češkim autoputem - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Misteriozni bolid Formule 1 „juri“ češkim autoputem

Crveni „ferari“ Formule 1 uočen je na auto-putu u Češkoj. Policija je reagovala jer ovakvim automobilima nije dozvoljeno kretanje van trkačkih staza.


Izgleda da se Formula 1 vratila u Češku, ali ne u okviru takmičenja za Gran-pri. Vozač koji upravlja „ferarijem“, mogao bi da dobije kaznu zbog prekoračenja dozvoljene brzine, koja može biti nekoliko desetina hiljada dolara.

Ista scena na auto-putu desila se pre par godina, kada je uočen crveni „ferari“ na auto-putu Pribram – Dobriš.

Podrazumeva se da je automobilima Formule 1 zabranjeno kretanje po civilnim putevima. To su specijalizovani motori koji ne ispunjavaju standardne tehničke specifikacije i mogu da se voze samo po trkačkim i zatvorenim stazama. Automobil koji se može naći u redovnom saobraćaju, a da ima najsličnije karakteristike bolidima formule 1 je „mercedes-AMG one“.

Automobil „ferari“ F1 koji se kretao po auto-putu obeležen je brojem sedam, a to je broj koji je imao Mihajl Šumaher tokom sezone moto sporta 2004. godine.

Ko god da je bio vozač, sigurno je bio dovoljno hrabar da ponovo izađe na otvoreno. I da, on nosi kacigu koja skriva njegov identitet.

RTSmagazin.

Danas objavljeno

Da li je ovo najuspjelija posveta Spačeku?

Vanja A

Kraj jedne ere

Vanja A

Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo

Zeljka

Ostavite komentar