10. Novembra 2022.

Misteriozna smrt turske “Tifani”: Ljubavnik je prijavio njen nestanak sa kruzera tek poslije 20 sati

Big Portal

Dilek je pala sa kruzera tokom plovidbe i poginula, piše Daily Mail, 26. oktobra s broda Norwegian Spirit u more kod obala Tahitija.

Turske novine Sabah objavile su da je njena porodica pozvala policiju i zahtevala da se njen partner ispita, inače državljanina Švajcarske, koji je s njom bio na krstarenju.

Njen sin, Gokče Atuk, rekao je da je, kobne večeri, iz sefa u kabini njegove majke nestao i vredan nakit.

Iako je pregledom nadzornih kamera utvrđeno da je Ertek pala u more oko tri ujutru, njen neimenovani ljubavnik je nestanak prijavio tek 20 sati kasnije.

https://twitter.com/barisdurak/status/1588492241797980160

Nelogičnosti

Stručnjaci su zbunjeni kako je žena visoka tek 157 cm i koja nikada nije pila alkohol, uspela da padne preko ograde svoje kabine, koja je viša od jednog metra.

Njen 74-godišnji partner zadržan je u odvojenoj kabini sve dok brod nije pristao u luku na Tahitiju tri dana kasnije.

Nakon pristajanja, ispitala ga je policija, no kasnije je pušten zbog nedostatka dokaza, te se ubrzo i vratio u Švajcarsku.

Kruzer

Dilek Ertek se ukrcala na brod 24. oktobra na ostrvu Papete u Francuskoj Polineziji, kako bi 5. novembra proslavila rođendan na Bora Bori, malom ostrvu u južnom Tihom okeanu. Kruzer je plovio prema Honoluluu na Havajima.

Potraga za njenim telom je organizovana čim je ustanovljeno da je pala u more, ali bez uspeha, a brod je potom krenuo put najbliže luke na ostrvu Papete.

https://twitter.com/annelikokulum/status/1588554845006737410

Nepotpuna istraga

Pregledom snimaka nadzornih kamera, utvrđeno je da je zaista jedna osoba pala s broda u to vreme, preneli su turski mediji.

Mediji su objavili i da je bilo problema u vezi istrage ovog događaja te da kabina gospođe Ertek nije pregledana kako treba. Neki smatraju da su vlasti Tahitija samo pokrenule postupak, ali ga nisu provele do kraja jer se smrt dogodila izvan područja njihove nadležnosti.

Ali advokati Dilek Ertek navodno su rekli da je istraga odgovornost Tahitija jer je to bila najbliža zemlja kada se dogodio incident na moru. Advokati se navodno spremaju da podnesu tužbu protiv brodara.

Gokce Atuk je navodno otišao na Tahiti kako bi pomogao u potrazi, koja je sada zaustavljena, što ga je nateralo da angažuje advokate.

Kapetan Mustafa Can je navodno rekao: ‘Teško je pasti s ove vrste putničkog kruzera.‘

Ko je Dilek?

Dilek Ertek rođena je u Istanbulu i diplomirala je na Univerzitetu Mimar Sinan, na sektoru za arhitekturu. Nastavila je proučavati dijamante na Gemološkom institutu Amerike u Njujorku. Krajem 1995. otvorila je prvu prodavnicu Tifaniju u Istanbulu. Bila je distributer Tifanija za Tursku više od 20 godina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare