Misteriozna bolest napala Rafu Nadala? - BIGportal.ba
Sport Tenis

Misteriozna bolest napala Rafu Nadala?

Španski teniser Rafael Nadal u 2021. godini ne uspijeva da prikaže svoje pravo lice na terenu, jer ga je u Australiji mučila povreda leđa.

Međutim, španski mediji prenose izjave tamošnjih lekara koji smatraju da Nadal ima problem pod stručnim nazivom Miler-Vajsova bolest.

Ona napada kosti stopala, a vremenom se širi i na druge delove tela, posebno kolena sa kojima je Nadal često kuburio.

Navodno, Nadal je za ovu bolest saznao još 2005. godine kada je imao prve manje povrede, ali mu je tada rečeno da se veći simptomi javljaju u kasnijem životnom dobu.

“Teško je zaključiti da se radi o ovoj bolesti dok je u ranoj fazi. Doktori postanu sigurni tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem delu stopala, ti delovi oteknu, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do kolena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava’‘, prenose španski mediji reči lekara.

Zbog toga bi Nadal u finišu karijere mogao mnogo da trpi, jer će mnogo teže moći da se kreće.

Kao primer se ističe stiče se ta da bolest se javlja kod fizičkih radnika ili kućnih pomoćnica kada ih “stignu godine”.

Postoji mogućnost ublažavanja ovih problema posebnim anatomskim patikama, specijalno dizajniranim, za čime će Španac sigurno prosegnuti.

Istina je da je Miler-Vajsova bolest nedovoljno istražena, ali se podvlači da će teško moći onako da se kreće i proklizava na terenu kao u najboljim danima.

Podsetimo, Nadal je nedavno otkazao učešća na turnirima u Roterdamu i Akapulku i ne očekuje se na terenu pre početka sezone na njegovoj omiljenoj podlozi, šljaci.

Izvor: B92

Danas objavljeno

“Epska postava – dolazi nam Novak Đoković”

Zeljka

“Pazite šta pričate o porodici Džaka – odgovaraćete, a tada će biti kasno”

Zeljka

Klajsters: Novak će biti motivisaniji nego ikad

Zeljka

Ostavite komentar